Google haki tavaramerkkiä puhelimensa Nexus One -nimelle, video puhelimesta esiin

3
Markus Lehtiniitty

Google haki tavaramerkkiä puhelimensa Nexus One -nimelle, video puhelimesta esiin
Googlen omaan puhelimeen liittyen on jälleen kuultu uusia, tuoreita uutisia. Nyt julkisuuteen on tullut Googlen jättämä tavaramerkkihakemus Nexus One -nimelle sekä tiettävästi ensimmäinen video Nexus One -puhelimesta.

Google haki Nexus One -tavaramerkkiä 10. joulukuuta yhdysvaltalaiselle USPTO:lle jätetyssä hakemuksessa. Tämä tarkoittaa, että ainakin jollain mallilla Googlen tulee tulevaisuudessa jotakin myymään Nexus One -nimen alla, sillä tavaramerkin myöntäminen edellyttää merkin käyttämistä kaupallisessa toiminnassa.

Lukuisten paljastusten jälkeen alkaa olla jo melko selvää, että Google tulee Nexus One -puhelintaan myymään. Edelleenkään täyttä varmuutta ei kuitenkaan ole puhelimen myynnin laajuudesta. Tullaanko Nexus Onea myymään vain kehittäjätyökaluksi vaiko laajemmin ja näyttävämmin myös kuluttaja-asiakkaille? Toistaiseksi tämän osalta ei ole tarjolla varmaa vastausta.



Nexus One -nimi on myös ajanut Googlen jo myös ongelmiin. Nexus on nimittäin Nexus-6-replikanttien nimi Philip K. Dickin teoksissa Do Androids Dream of Electric Sheep? ja Blade Runner, eikä hänen perintöään hallitseva tyttärensä ole ollut tietoinen Googlen aikeista käyttää nimeä puhelimensa yhteydessä. New York Timesin mukaan tytär on ottanut jo yhteyttä asianajajiin, mutta samalla jonkinlaisen sopimuksen syntyminen nimen käytöstä nähdään todennäköisenä.

Olemme kertoneet Googlen omasta puhelimesta sunnuntaista lähtien päivittäisissä artikkeleissa uusien tietojen tultua julki:
Google vahvisti: oma puhelin olemassa - tässä kaikki tiedot
Googlen puhelimesta tihkuu lisätietoa - pysyy yhä mysteerinä
Google-puhelintarina jatkuu - uusia kuvia ja tietoja myynnistä

Alta löytyvällä videolla Googlen Nexus One -puhelin käynnistyy. Näkyvissä on myös puhelimen pakkaus, jossa puolestaan näkyy virallinen Nexus One -logo. Logo löytyy myös kuvamuodossa alta.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
jussi (vahvistamaton)

1

Aikas tylsän näköinen laite. Hypelläkö tätä on tarkoitus myydä? "Google" puhelin kiinnostaa jotakuinkin yhtäpaljon kuin "K-Supermarket" puhelin.

Missä juju? En ymmärrä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake (vahvistamaton)

2

Oon täysin toista mieltä - Google-puhelin on todella kiinnostava laite ja monille! Toki tiedot siitä on vieläkin rajalliset, mutt jo nettipuheluiden vaivattomuus ja Googlen monet upeet toiminnot eri karttoineen, hakuineen, viestimineen, ryhmätoimintoineen ja -työmahdollisuuksineen, viihteineen tekee siitä houkuttelevan monille.
Ja oletettavasti se tulee olemaan myös helppokäyttöinen, eikä mikään nörttipurkki. - Todellin iPhonen tappaja!
Pistää monen jalan vipattamaan - myös vapisemaan ...Nokialla (siis Salossa)
Hyvä lisäpiriste markkinoille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

3

Tuo nimestä itkeminen on aivan naurettava rahastusyritys. Nexus on aivan tavallinen englanninkielen sana ja luonnostaan kännyköihin liittyvä vieläpä, "yhteys/verkosto". Samaa sarjaa kuin jos Nokia olisi viety oikeuteen sen takia kun "Communicator" tuo joillekin mahdollisesti mieleen Star Trekin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.