Nokia torppasi myyntihuhut - "Eldarin huhut aina vain epäuskottavampia"

6
Teemu Laitila

Nokia torppasi myyntihuhut - Eldarin huhut aina vain epäuskottavampia
Aikaisemmin muutamilla oikeaan osuneilla Nokia-paljastuksilla mainetta niittänyt venäläisbloggari Eldar Murtazin väitti tämänpäiväisessä Twitter-viestissään, että Nokia olisi aloittamassa neuvottelut matkapuhelinyksikkönsä myymisestä Microsoftille. Toisin kuin yleensä, Nokia kuitenkin otti kantaa huhuihin ja torppasi ne heti tuoreeltaan.

Nokian Englannin osaston viestintäpäällikkö Mark Squiresin julkaisema vastaus Murtazinille ampuu alas spekulaatiot matkapuhelinyksikön myynnistä ja kuittaa vielä Murtazinin huhujen olevan menossa aina vain epäuskottavampaan suuntaan.



Murtazinin alkuperäisen väitteen mukaan Nokian ja Microsoftin neuvottelut Nokian matkapuhelinyksikön omistajanvaihdoksesta voisivat alkaa jo ensi viikon aikana. Kauppa olisi mahdollista viimeistellä vielä tämän vuoden puolella.



Kauppalehden mukaan huhu sai Nokian osakkeen suunnan vaihtumaan lievästä laskusta jopa 2.0 prosenttia plussan puolelle Helsingin Pörssissä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (6)

Tcav
Tcav

1

On se jännä, miten yksi henkilö pystyy vaikuttamaan Nokian osakkeisiin tuolla tavalla. Omistaako itse osakkeita?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

No ei kait Nokialla muutakaan mahdollisuutta ole, kuin kieltää moiset huhut pitää ne sitt paikkaansa tai ei

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

5

@4: Juuri näin. Ei Nokia voi kommentoida, että meillä on tosiaankin alkamassa neuvottelut ensi viikolla, mutta puhutaan niistä sitten kun ne ovat valmistuneet. Ainoa tapa kommentoida on olla sanomatta kyllä tai ei asiaan.

Toisekseen viestintäyksikkö pidetään tällaisista asioista aina pimennossa ihan senkin takia, että kiistäminen on vakuuttavampaa.

Arvopaperin Yleinen keskustelu -areenalla oli eilen tilastoja, joiden mukaan Nokian kurssilaskun puolesta vetoa lyöneillä on 430 miljoonaa osaketta myyty, joita he eivät omista (ns. shorttaus). Näiden myyjien pitää ostaa osakkeet takaisin ja myyntipuheet vaikuttivat varmasti eniten siihen, että kurssi eilen äkkisesti nousi, koska tahoja on useampia ja joku tai jotkut näistä ryhtyivät jo vähän panikoimaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

6

Kertokaapa missä tuon Ryssässän kertomukset on mennyt pieleen? ja olleet epätarkkoja? Mielestäni se on julkistanut arvosteluja markinoille tulevista luureista etuajassa.. Lisäksi se tiesi jo joulukuussa, että Nokia alkaa käyttämään WP käyttistä pääasiallisena käyttöjärjestelmänään.. että nokia peruuttaa jenkkilässä julkaistavan luurin (en muista mikä se oli) yms yms..

Kyllä tuo lähde on tosiasiassa ollut luotettavin lähde huhuille viimeaikoina.

Ja voiko joku rehellisesti sanoa, ettei tuo ollut odotettavissa? Hieman ihmetyttä tuo "halpaluurien" myyminen, mutta toisaalta mikäs on loogisempaa, kuin sitten hetken päästä ostaa älypuhelimien valmistuskin..

No kumppareita mahtuu maailmaan ja renkaat kuluu jatkossakin.. Sateetkin on tainnut lisääntyä, joten kumppareille on kysyntäkin kasvussa.. (kunhan vaan niidenkin takuun loppuminen ja jokainen vika johdu kosteusvauriosta, kuten puhelimissa!)..

Onneksi sentään jääkiekko luistaa, vaikka kaikki muu meneekin jyrkästi alamäkeen..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.