Taipuisat näytöt ensi vuoden kuumin juttu?

9
Teemu Laitila

Taipuisat näytöt ensi vuoden kuumin juttu?
Samsungin mobiilinäyttötekniikasta vastaava Samsung Mobile Display -divisioona aikoo tosissaan saada markkinoille joustavat ja taitettavat AMOLED-näytöt ensi vuoden aikana. Samsungin tavoitteena on aloittaa taipuvien näyttöjen massatuotanto ensi vuonna.

Tavoitteen toteuttamiseksi Samsung kaavailee uuden ison tuotantolinjaston perustamista. Linjastolla valmistettuja näyttöjä voitaisiin hyödyntää tietysti älypuhelimissa ja myös esimerkiksi isoilla näytöillä varustetuissa rannekelloissa. Taipuisat näytöt eivät perustu nykyiseen tapaan lasipinnoitteeseen vaan erityiseen muovimateriaaliin, jonka toimituksista Samsung on solmimassa sopimusta japanilaisyhtiön kanssa.

Jos Samsung saa tuotantolinjastonsa käyttöön suunnitelmien mukaisesti, ensi vuoden kuumin uutuus puhelinten saralla voisi olla uudenlaisen näyttötekniikan mahdollistamat täysin nykyisistä poikkeavat puhelinmallit.



Arvioiden mukaan taipuisien näyttöjen markkinat voisivat kasvaa jopa 2,4 miljardin dollarin arvoisiksi seuraavan neljän vuoden aikana.

Taipuvien AMOLED-näyttöjen tekniikka on jo pitkällä ja Samsung esitteli tekniikan mahdollisuuksia vuoden alussa CES-messuilla.


Kuva: OLED-display.net


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (9)

Lerppu86
Lerppu86

2

Nytkö niitä vasta esitellään kun AMOLED ei ole enää mikään uusi keksintö. Voi hyvän tähden... Tuo nyt on ollut tiedossa vähintään parisen vuotta että AMOLED taipuu ja siitä tulee sitten isot näytöt aikanaan. Palataan tähän uutiseen uudestaan sitten taas vuoden päästä ja leikitään taas että tää on uus juttu...

Vastaa
aj84
aj84

3

"Kestävämpi" ? Tuskinpa vain. Samalla lailla se hajoaa iskusta väärään paikkaan. Toinen mitä epäilen on jatkuva vääntely ja kääntely, sitä ei varmasti loputtomiin kestä ellei nyt ole keksitty jokin uusi elastinen materiaali joka ei ajan kanssa väännellessä yhtään kulu !? Eli ei.. En usko että tulee mitään kovaa juttua, itsellä ei ainakaan kiinnosta noppaakaan. Varsinkaan mikään samsung, kun se ei edes televisioita osaa enää tehdä :D Ehkä lasten leluna menee.

Vastaa
ep_
ep_

4

Kuinkahan jurkästi kestää vääntää? Kuinka paljon taivuttelua materiaali kestää? Itteä ei ainakaan kiinnosta kovin paljoa.

Vastaa
Dare92
Dare92

5

aj84,

Kyllä siinä jossain esittelyvideossa sitä AMOLED näyttöä hakattiin ihan vasaralla ilman mitään reaktiota.

Vastaa
Grina
Grina

7

Kyllähän taipuisissa näytöissä on potentiaalia suureenkin uudistukseen. Jo nykyisillä tekniikoilla on käsittääkseni saavutettu alle 1cm taivutussäteet. Tällöin suurikin esim. 10" näyttö voitaisiin rullata tiiviisti puhelimen sisään tai ympärille ja tarvittaessa levittää auki ja käyttöön.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

8

Kunha noita aletaa käyttää jotenki järkevästi esim. just sellane ranteesee taitettava kello tjms. voi olla paljonki potentiaalia.
Tollasta kelloo vois harkita, kunha ei liia futuristiselt näyttäs

Vastaa
thimbex
thimbex

9

eipä tästä mene kauaakaan kun näytöt ovat niinsanotusti heijastettuja kuten tulevaisuuden leffoissa.
Ensin väänneltävät ja rullattavat näytöt, sitten heijastetut videotykki-tyyliset pöytä näytöt, jotka vievät tilaa n. 3cm, joka sekin tulee laitteesta jolla heijastetaan kuvaa naamasi eteen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.