HTC:n Titan II haastaa Lumia 900:n 16 megapikselin kameralla

16
Manu Pitkänen

HTC:n Titan II haastaa Lumia 900:n 16 megapikselin kameralla
HTC on esitellyt tänään todellista megapikselihirviötä, eli Titan II -älypuhelinta. Markkinoiden ensimmäisestä LTE-tuella varustellusta Windows Phone -älypuhelimesta löytyy 16 megapikselin kamera.

Kamera vakuuttaa monet varmasti megapikseleillään, mutta sen laadun arviointi jää myöhempään ajankohtaan. Lehdistötiedotteessaan yhtiö kuitenkin vakuuttaa panostaneensa kameraan. Siinä on laajakuvalinssi, automaattitarkennus, LED-salama (tupla), punasilmäisyydenpoisto, kuvanvakain ja BSI-kenno (taustavalaistu). HTC:n mukaan kamera riittää korvaamaan tavallisen digipokkarin.

Videokuvauksessa tarkkuus yltää 720p:hen. Etupuolen 1,3 megapikselin kamera on tarkoitettu videokeskusteluihin.

Puhelimesta löytyy muutenkin kokoa, sillä siinä on 4,7-tuumainen super LCD -näyttö. Suorittimena toimii 1,5 gigahertsin Snapdragon S2. Kuten The Verge -verkkolehden julkaisema kuva osoittaa, noudattaa Titan II HTC:lle tyypillistä muotoilua.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (16)

Matsomppi
Matsomppi

1

Pikselit ei kerro loppujenlopuksi paljon kamerasta, katotaan ensimmäiset käyttäjien kuvat, niin tiedetään minkä laatuinen kamera lopulta on.

Itse kuitenkin kaipailisin jo useampiin malleihin Xenon-salamavaloja, noilla ledeillä kun ei salamana tee yhtään mitään. Taskulamppuna tietysti toimivat, toisin kuin xenon, mutta ei se kuvauksessa paljoa auta. Tai ainakaan eivät kummoisia ole olleet niissä puhelimissa ole olleet, mitä olen itse päässyt käyttämään.

Katsellaan vielä sitten mitä Nokia lopulta tarjoaakaan, toivotaan parasta ja pelätään pahita.

Vastaa
teppoI
teppoI

2

@1

Näinhän se on, mutta megapikseleillä on iso markkinoinnillinen merkitys. Piisaa on muhkeat speksit ja kuva näyttää puhelimen ruudulla hyvältä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

3

Harmi vain, että laite on yhtä mobiili kuin järkkäri.

Vastaa
karikivi1
karikivi1

4

Tällaisiin laitteisiin on aivan turha tarjota 16 Mpix-kennoja, optiikka riittää noin 8 Megapixiin parhaimmillaan. Pelkkää markkinointikikkailua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hemanus (vahvistamaton)

5

Joo, kyllä se on niin et ei noilla pikseleillä mitään tee.
Täysin turhaa "elvistelyä" ja kaikki vähääkään kuvauksesta ymmärtävät tietävät sen et sillä optiikalla ne hyvät kuvat tehdään.
Ja vielä se ehkä tärkein pointti on tuo optinen zoomi, jos ei sitä ole niin aika hepposta on se kuvaaminen. Eli jos haluaa aikuisten oikeesti kuvata niin tarvitaan kamera, ei puhelinta!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mokia N8 (vahvistamaton)

6

Minkä vitun takia pitää Nokia aina mukaan,kun puhutaan hyvistä kameroista matkapuhelimissa??.
Osaa ne muutkin,mm Samsung (SGS 2).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ei enää Nokiata (vahvistamaton)

7

Mokian kanssa täysin samaa mieltä. Jos tämä paska lafka (Nokia) olisi julkaissut 16 megapixelisen puhelimen niin johan täällä olisi fanipojat huutelemassa hoosiannaa. Hyviä KAMERApuhelimia on muitakin kuin Nokia. Tärkeintä on kuitenkin puhelimen toimivuus ja sen ominaisuudet. Näissä kaikissa Nokia jää kauas Androidien taakse, myös Lumiallaan. Työni puolesta joudun vaihtamaan puhelinta kuukauden välein ja voin sanoa etten Nokiaa enää suostu käyttöön ottamaan. HTC, iPhone, Samsung...kaikki nämä jättävät hyvän mielen, toisin kuin Nokia. Ja teille jotka kieli pitkällä odotatte... N9 on todellakin parempi puhelin kuin Lumia. Been there done that. Ja te siellä Nokialla; miten voitte unohtaa FM-lähettimen laittamisen Lumiaan? Puhelimessa on ainakin tusinan verran turhempia ominaisuuksia. FM-lähetin on brändinne harvoja etuja! Ei kukaan navigaattorin omistava ihminen sitä puhelimen karttapalvelua käytä.

Vastaa
epatheman
epatheman

9

@6 Itelläni oli N900 josta vaihdoin SGS2:een. Täytyy sanoa että Nokian 5 Mpix kamera zeissin optiikalla hakkasi tämän Samsungin 8 Mpix kameran mennen tullen. Hämärässä kuvaamisesta ei voi puhuakkaan SGS2:n kohdalla. Salama kyllä on Samsungissa paras mitä oon puhelimissa nähnyt. iPhone 4:ään verrattua noin tuplaten tehokkaampi led. Mutta jos kuvaamaan meen niin otan järkkärin mukaan.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

10

@7

Justiinsa joo. HTC 16 mega pikseliä ei paljoa lämmitä kun optiikka on jostain taiwanilaisesta elmukelmusta tehty ja kaiken lisäksi viikon päästä koko laitos on pölyä ja taskunöyhtää täynnä.

Vastaa
jartar
jartar

12

Ja puhelimen kylkiäisenä tulee AASI-hattu. Se on HTC:n käsitys asiakkaista kun tarjoaa tuollaista megapikseli perseilyä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

13

@7 "Hyviä KAMERApuhelimia on muitakin kuin Nokia."
On, mutta Nokiasta on kuitenkin tullut kamerapuhelinten benchmark-valmistaja, oli se sitten ansaittua tai ei.

"Tärkeintä on kuitenkin puhelimen toimivuus ja sen ominaisuudet. Näissä kaikissa Nokia jää kauas Androidien taakse"
Puhutaanko nyt puhelimista vai jostain muusta? Jos puhelimen toimivuudesta puhutaan ihan sen omaa käyttötarkoitusta ajatellen, on Nokia edelleen ehdottomasti parhaita. Jos taas ajatellaan muita ominaisuuksia, niissä on vielä paljon parannettavaa.

"Ja te siellä Nokialla; miten voitte unohtaa FM-lähettimen laittamisen Lumiaan?... Ei kukaan navigaattorin omistava ihminen sitä puhelimen karttapalvelua käytä."
Makuasia sanoi koira kun pallejaan nuoli. Itse en ole tarvinnut FM-lähetintä ikinä, autosta löytyy bluetooth ja stereoplugi, stereoista HDMI ja stereoplugi. FM-lähetin on noiden rinnalla vähintäänkin kömpelö. Sen sijaan navigaattoria olen tarvinnut, TomTomia kun ei jaksa aina kantaa mukana esim. pyöräillessä.

Vastaa
akse
akse

14

Joo mietin kans et ei varmaan kävellessä tuu tomtomia kannettua mukana ulkomailla. Lisäks kun ei aikanaan navigaattoria tullu hankittua niin nyt sitä ei edes tarvitse hankkia kun on hyvä navigointi puhelimessakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
HooTeeCeeHD (vahvistamaton)

15

Muuten todella hyvät specsit,MUTTA...Etupuolen 1,3 megapikselin kamera??.
Olisi voinut olla 2,0 megapikseliä!. :/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mokia N8 (vahvistamaton)

16

3rd_party @
Jos puhelimen toimivuudesta puhutaan ihan sen omaa käyttötarkoitusta ajatellen, on Nokia edelleen ehdottomasti parhaita.
Näin kirjoittelee isänmaallinen Mokia mies!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.