Poliisi: Applen karttoihin luottaminen hengenvaarallista

11
Sami Koivunen

Poliisi: Applen karttoihin luottaminen hengenvaarallista
Milduran poliisi Australiassa kehottaa tiedotteessaan välttämään Applen iOS 6 -käyttöjärjestelmän sisältävien puhelimien karttasovelluksen käyttämistä Victorian osavaltiossa. Varoitus on tullut ajankohtaiseksi, kun kartat ovat johdattaneet useita motoristeja Murray-Sunsetin luonnonpuistoon. Jotkin motoristeista ovat joutuneet kävelemään pitkiä matkoja ollen jopa 24 tuntia ilman ruokaa ja juomaa etsiessään puhelinsignaalia.

Murray-Sunsetin luonnonpuisto on Victorian osavaltion laajin yli 6000 neliökilometrin koollaan. Poliisi pitää eksymistä erittäin huolestuttavana, sillä alueen lämpötila voi kohota päivällä 46 asteeseen ja veden saanti on lähes mahdotonta. The Australian -verkkolehden mukaan tapaus ei ole ainutlaatuinen, vaan samalla alueella on eksynyt muitakin.



Applen kartta sijoittaa Milduran kaupungin sijainnin noin 70 kilometrin päähän todellisesta sijainnista. Tällöin erityisesti motoristit saattavat päätyä luonnonpuistoon navigoidessaan kaupunkiin.

Poliisi kehottaa voimakkaasti kansalaisia turvautumaan alueella muihin suunnistusmenetelemiin. Applea on tiedotettu ongelmista ja ne tuskin tulevat amerikkalaisjätille yllätyksenä, sillä Applen omia karttoja on kritisoitu aiemminkin. Lokakuussa karttasotku johti ohjelmistojohtajan potkuihin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
jacec (vahvistamaton)

1

Olisiko kuitenkin erämaa tässä tapauksessa parempi käännös kuin luonnospuisto? Jotenkin kolahtaa oudosti korvaan tuo...

Vastaa
Slayahhh
Slayahhh

3

Joo no kyllä mullakin oli mielikuva jostain metiköstä ennen tota lämpötilaa ja sen yhdistämistä Australian moninaiseen luontoon... Suomalaisille tekstit suomalaisittain, eli olisi ollut paikallaan ainakin mainita erämaa jotta hahmottaisi tuonne eksymisen todelliset vaarat.

Ja taas miinusta applelle... Ei tullut pukinkonttiin tuota merkkiä, vaikka päätöksen teinkin jo ennen tätä.

Vastaa
Kolm3
Kolm3

4

Kyllä tuntuis olevan vaikea tie Cookin Timpalle ja kumppaneille nousta tuosta suosta. Siittä suosta ei löydä kyllä pois noiden karttojen avulla..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

5

"Murray-Sunsetin luonnonpuisto on Victorian osavaltion laajin yli 6000 neliökilometrin koollaan. Poliisi pitää eksymistä erittäin huolestuttavana, sillä alueen lämpötila voi kohota päivällä 46 asteeseen ja veden saanti on lähes mahdotonta"

"Applen kartta sijoittaa Milduran kaupungin sijainnin noin 70 kilometrin päähän todellisesta sijainnista. Tällöin erityisesti motoristit saattavat päätyä luonnonpuistoon navigoidessaan kaupunkiin. "

Siis olenko tyhmä vai eikö tuosta kaupungista löydy vettä?..:)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

Tämä on jo korjattu ja tänään Australiassa poliisi varoittti Googlen kartoista, mutta se tietenkään ei ylitä uutiskynnystä, koska ei päästä haukkumaan Applea.

Mutta koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Jos ei tänä jouluna tule uusia myyntiennätyksiä kautta Applen iOS-paletin olen erittäin yllättynyt.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

8

Jonahan, laitatko linkkiä tuohon googelijuttuun kun en löytänyt sitä mistään. Taitaapi aussikytällä olla aika vähän duunia..varokaapas pojat ja tytöt myös vanhoja paperikarttoja..

Vastaa
3rd_party
3rd_party

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Tämä on jo korjattu ja tänään Australiassa poliisi varoittti Googlen kartoista, mutta se tietenkään ei ylitä uutiskynnystä, koska ei päästä haukkumaan Applea.

Googlen kohdalla ongelmana on, että jos etsit osoitetta tietyn vaaralliseksi koetun tien varrelta, Google ohjaa käyttämään ko. tietä (oooh!). Applen kohdalla ongelma oli, että kaupunki oli siirtynyt muutaman kymmenen kilometriä väärään paikkaan, keskelle autiomaata.

Mutta kun Applen ongelmista ei saa kertoa, se on vähän niin kuin rasismia. Tai jos raportoi Applen ongelmista, niin samaan uutiseen täytyy keksiä vähintään kaksi Googlen, Nokian, Samsungin ja MS:n ongelmista kertovaa tarinaa.

http://news.cnet.com/8301-1023_3-575587...directions-too/

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@10 "Mutta kun Applen ongelmista ei saa kertoa"

Tottakai niistä saa kertoa, harmittavasti vaan lähes poikkeuksetta mittasuhteet unohtuvat heti kun Applen tai iLaitteen nimi vilahtaa ongelman yhteydessä. Heti ollaan huutamassa, yleensä muiden kuin asianomaisten toimesta, kuinka ongelma on maailman suurin ja että Apple on konkurssissa ihan just. Sitten kun samanmoisia, tai pahempia ongelmia on jossain muualla ne ohitetaan olankohautuksella.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.