Apple vahvisti Sirin kehitystä yritysostolla

Manu Pitkänen

Apple vahvisti Sirin kehitystä yritysostolla
Sillä välin kun Microsoft on kehittänyt Cortanaa Windows Phonelle, on Apple vahvistanut omaa Siri-tiimiään ostamalla Novauris Technologiesin. Yritysosto tapahtui ilmeisesti viime vuoden puolella, mutta kauppa tuli nyt vasta ilmi TechCrunchin kaivelun myötä.

Novauriksen perustivat puhetunnistuksen pioneereihin kuuluneen Dragon Systemsin brittiläisen tytäryhtiön tutkijat vuonna 2002. Dragon Systemsin perustaja Jim Baker oli itsekin mukana Novauriksen alulle panemisessa, mutta hän luopui omistajuudestaan vuonna 2004. Dragon Systemsin kädenjälki näkyy edelleen esimerkiksi Nuancen (yhtiö Sirin taustalla) tuotteissa.

Novauris kehittää niin päätelaitteissa toimivaa kuin palvelinpohjaistakin puhetunnistusteknologiaa. Ensinnä mainitun avulla puhetunnistus voidaan suorittaa hyvin nopeasti, koska tunnistus tapahtuu puhelimen sisällä, eikä ääninäytettä tarvitse lähettää pilveen analysoitavaksi.



Novauris aloitti vuonna 2012 yhteistyön Panasonicin kanssa päätelaitteessa toimivan NovaLite-puheohjauksen jatkokehittämiseksi. Tarkoituksena oli tuoda puhetunnistusteknologia kulutuselektroniikan ulottuville. Samana vuonna Novauris aloitti yhteistyön Existorin kanssa NovaLiten älypuhelinsovelluksen kehittämiseksi.

Applen on sanottu haluavan vahvistaa omaa puhetunnistustiimiiään ja vähentävän riippuvuutta muista yhtiöistä, kuten aiemmin mainitusta Nuancesta. Apple jopa neuvotteli Nuancen ostamisesta vuonna 2011, mutta neuvottelut eivät johtaneet lopulta mihinkään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.