Google esittelee tänään ensimmäiset Android One -älypuhelimet

Manu Pitkänen

Google esittelee tänään ensimmäiset Android One -älypuhelimet
Samsung on jo menettänyt johtopaikan kaikista edullisimmissa älypuhelimissa, mutta sen tilanne tässä segmentissä on kiristymässä entisestään, kun markkinoille putkahtavat ensimmäiset Android One -älypuhelimet. Google aikoo lanseerata Android One -ohjelman tänään muutamien intialaisvalmistajien kanssa.

Android One on Googlen liikkeelle laittama hanke, jossa tarkoituksena on yhdenmukaistaa noin 100 dollaria maksavien Android-puhelimien käyttökokemus samankaltaisilla mikropiireillä ja ohjelmistolla. Google tekee yhteistyötä erityisesti paikallisten puhelinvalmistajien kanssa, Intian tapauksessa Micromaxin, Karbonnin ja Spicen kanssa.

Yhdenmukaistetun kehitysohjelman ansiosta puhelinvalmistajat pystyvät painamaan omia tuotantokustannuksia alemmas ja samalla Google yrittä varmistaa käyttökokemuksen olevan loppukäyttäjien kannalta mielyttävä. Googlen motivaatio taas on siinä, että se haluaa mahdollisimman monet intialaiset puhelimenkäyttäjät verkkoon ja käyttämään sen palveluita. Monet intialaiset ostavat parhaillaan ensimmäistä älypuhelintaan ja Android One on suunnattu juuri heille.



Samsung ei ole mukana Android One -ohjelmassa, mutta jää nähtäväksi ajavatko kilpailulliset syyt lopulta senkin hankkeen pariin. Samsung johtaa toimitusmäärillä mitattuna Intiassa, mutta paikallinen Micromax on kirinyt kovaa vauhtia sen etumatkaa kiinni. Kiinassa paikallinen Xiaomi on jo mennyt Samsungin ohi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.