Helpolla kikalla voit saada puhelimeen tuplasti pidemmän akkukeston

Manu Pitkänen

Helpolla kikalla voit saada puhelimeen tuplasti pidemmän akkukeston
Helsingin yliopiston tutkijat ovat selvittäneet mitkä tekijät vaikuttavat mobiililaitteiden akkukestoon ja ehdottivat tulosten pohjilta myös keinoja, joilla akkukestoa saisi pidennettyä. Tutkimuksen pohjalla käytettiin Carat-mobiilisovelluksen kautta hankittua aineistoa.

Tässä vaiheessa kenellekään ei pitäisi tulla yllätyksenä, että suurimmat yksittäiset älypuhelimen akkukestoon vaikuttavat tekijät löytyvät näytöstä sekä langattomista yhteyksistä. Jos puhelimen näytön kirkkaus on jatkuvasti maksimissa, GPS-paikannus päällä ja netistä ladataan 3G-verkon yli videota, niin harvan laitteen akku jaksaa tätä leikkiä kovinkaan montaa tuntia. Suorittimen aktiivisuustaso vaikuttaa tietysti myös akkukestoon.

Julkaistussa tutkimuksessa kiinnitetään kuitenkin huomiota yhteen seikkaan, mikä yleensä jätetään huomiotta tai ainakin vähemmälle huomiolle: akun lämpötila. Mitä lämpimämpi akku on, sitä lyhyemmän akkukeston voidaan olettaa olevan. Jos akun lämpötila on yli 30 astetta, voi akkukesto olla hyvinkin alle puolet viileämmissä olosuhteissa saavutetusta akkukestosta.



Hyvä keino hidastaa virran ehtymistä, on pitää puhelin poissa suorasta auringonvalosta ja viileissä olosuhteissa. Netissä kannattaa myös surffata mahdollisimman hyvän signaalin päässä, esimerkiksi yhden palkin verran heikompi signaali Wi-Fi-verkossa voi lyhentää akkukestoa 13 prosentilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.