Apple osti Sirille tekoälyä

Manu Pitkänen

Apple osti Sirille tekoälyä
Apple on täydentänyt Siri-tiimiään ostamalla Cambridgen yliopiston tekoälytutkimuksen myötä perustetun VocalIQ-yrityksen, kertoo Business Weekly. Yrityskaupan tarkkaa arvoa ei tiedetä, mutta summan kerrotaan liikkuvan 50–100 miljoonan dollarin maastossa.

Vaikka VocalIQ liittyykin hyvin vahvasti puheen avulla ohjattaviin virtuaalisiin avustajiin, ei puhetunnistus ole varsinaisesti yrityksen tutkimuskohde. Yhtiö kehittää ennemminkin tekoälyä, joka ymmärtää mitä puhetunnistuksen tuottamilla teksteillä oikein tarkoitetaan. VocalIQ:n kehittämän teknologian ansiosta virtuaaliassistenttit osaavat tulkita puhekäskyjä kontekstissa, minkä ansiosta keskustelut laitteen kanssa ovat aiempaa luonnollisempia. Lisäksi teknologia oppii käytön myötä, joten assistentit paranevat sitä mukaa kun palvelua käytetään.

Teknologiaa voidaan kuitenkin hyödyntää puheentunnistuksen parantamisessa. Kun assistentti ymmärtää keskustelun kontekstin, pystyy se epävarmoissa tilanteissa kontekstin ansiosta valitsemaan kaikkein todennäköisimmän tulkinnan.



Reilu vuosi sitten Apple osti Novauris Technologiesin, joka kehitti erityisesti offline-puhetunnistusta. Tällä hetkellä puhekäskyt analysoidaan verkkopalvelimilla, minkä vuoksi käskyjen suorituksessa on lyhyitä viiveitä. Offline-tunnistuksella käskyt voidaan tulkita puhelimen laskentakykyä hyödyntäen, jolloin palvelun toimivuus ei ole riippuvainen tiedonsiirron nopeudesta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.