Huawei Mate 8 esiteltiin – Tehokas suoritin ja iso näyttö

Manu Pitkänen

Huawei Mate 8 esiteltiin – Tehokas suoritin ja iso näyttö
Huaweilta tuntuu tulevan uusia puhelinmalleja samalla tahdilla kuin Samsungilta kaikkein kiivaimpaan aikaan. Tuorein Huawei-tulokas on juuri esitelty Mate 8.

Huawei Mate 8 on suunnattu niille kuluttajille, joiden mielestä puhelin saakin olla melkein mini-tabletin kokoinen. Mate 8:ssa on kuuden tuuman IPS-näyttö, mutta paneelin resoluutio on "vain" Full HD -tasoa. Uusissa Android-puhelimissa nähdään jo QHD- tai jopa 4K-näyttöjä.

Puhelimen raudassa päähuomion nappaa uusi Kirin 950 -järjestelmäpiiri, joka on ensimmäinen ARM:n Cortex-A72 -ytimiä hyödyntävä piiri. Kirin 950:ssä Cortex-A72-ytimiä on yhteensä neljä kappaletta ja ne toimivat parhaimmillaan 2,3 gigahertsin kellotaajuudella. Näiden lisäksi piirissä on vielä neljä vähävirtaisempaa Cortex-A53-ydintä. Keskusmuistia on 32 gigatavun mallissa yhteensä kolme gigatavua, kalliimmissa 64 ja 128 gigatavun versioissa keskusmuistia on neljä gigatavua.



Pääkamerassa käytetään 16 megapikselin kennoa ja f/2,0-aukkoluvun optiikkaa. Optinen kuvanvakainkin kuuluu varusteluun. Etukamerassa on vuorostaan kahdeksan megapikselin kenno (f/2,4). Vaikka uusissa Android-laitteissa on jo alettu käyttää uutta USB-C-porttia, löytyy Mate 8:sta vielä vanhempi micro-USB-portti. Nexus 6P:n tavoin sormenjälkilukija on Mate 8:ssa sijoitettu puhelimen takakuoreen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.