Google haastaa WhatsAppin – Uusi Allo tekee viestittelystä helppoa

Manu Pitkänen

Google haastaa WhatsAppin – Uusi Allo tekee viestittelystä helppoa
Googlen I/O-kehittäjätapahtuman avajaisesityksen yksi pääpuheenaiheista oli uusi pikaviestisovellus Allo. Lyhyesti sanottuna se on pikaviestisovellus, josta löytyy sisäänrakennettuna Googlen tekoälyyn ja koneoppimistekniikkaan perustuva avustaja.

Allon avustaja ehdottaa ja avustaa hyvin monella tavalla keskusteluiden yhteydessä. Esimerkiksi saadessasi valokuvan ystävältäsi, Google-avustaja analysoi mitä kuvassa näkyy ja yrittää ehdottaa sen pohjalta sopivia vastauksia. Jos taas keskustelua haluaa värittää uudella kuvalla, niin avustajaa voi pyytää hakemaan sopivia kuvia Googlen kuvahausta. Avustaja osaa ainakin tietyillä markkina-alueilla hakea ravintolaehdotuksia chat-näkymään, josta sen voi nopeasti varata.

Tämän kaiken mahdollistamiseksi Googlen pitää luonnollisesti päästä käsiksi keskusteluihin. Jos arvostat yksityisyyttä enemmän kuin avustajan tarjoamia lisäominaisuuksia, niin Allosta löytyy erillinen Incognito-tila, jossa viestit kulkevat päädystä päätyyn asti salattuina.



Allon suurin haaste tulee olemaan tarpeeksi suuren käyttäjämassan hankkiminen. WhatsAppilla, Facebook Messengerillä ja WeChatilla on jo satoja miljoona käyttäjiä ympäri maailmaa. He tuskin vaihtavat sovellusta toiseen kovin helposti, vaikka Allo olisikin ominaisuustasolla houkuttelevampi (koska kaikki kontaktit löytyvät muista palveluista). Allo tulee saataville iOS:lle ja Androidille kesän aikana. Ennakkorekisteröinti on kuitenkin jo aktiivinen Google Playssä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.