Applen viestisovelluksessa on aukko: Paljastaa viestikontaktit

Manu Pitkänen

Applen viestisovelluksessa on aukko: Paljastaa viestikontaktit
Apple on markkinoinut iMessage-viestipalvelua äärimmäisen turvallisena palveluna, jota käyttämällä kukaan ulkopuolinen ei pysty selvittämään millaisia viestejä olet lähettänyt. Viestisisällöt pysyvät kyllä salassa, mutta keskustelukumppaneiden selvittäminen Applelta kyllä onnistuu.

The Interceptin tietojen mukaan iMessage-viestipalvelu on rakennettu niin, että kun käyttäjä luo uuden keskustelun kirjoittamalla vastaanottajan puhelinnumeron sovellukseen, tarkistaa sovellus automaattisesti onko vastaanottaja iMessage-käyttäjä vai ei. Tarkoituksena on määrittää se, että ohjataanko viesti Applen oman infrastruktuurin läpi vai matkapuhelinverkon SMS-palvelun kautta.

Määrityksestä jää jälki Applen palvelimille. Tämä jälki paljastaa sekä vastaanottajan että lähettäjän puhelinnumerot, lähettäjän IP-osoitteen sekä ajanhetken, jolloin tarkistus suoritettiin. Logeihin ei jää tietoa siitä, että olivatko henkilöt koskaan viestiyhteydessä toistensa kanssa: puhelinnumeron kirjoittamisen jälkeen lähettäjä on saattanut muuttaa mieltään ja perua viestin kirjoittamisen. Logit kuitenkin osoittavat sen, että lähettäjä oli aikeissa ottaa yhteyttä tiettyyn henkilöön.



Yhdysvaltain poliisilla on mahdollisuus hyödyntää tietoja omissa tutkimuksissaan. Apple kuitenkin huomauttaa, että se luovuttaa tietoja poliisille ainoastaan oikeuden määräyksestä. Logeihin tehdyt merkinnät poistetaan 30 vuorokauden jälkeen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.