Kiinalaisvalmistajalta erikoinen "kehyksettömällä näytöllä" varustettu Android-puhelin

Matti Robinson

Kiinalaisvalmistajalta erikoinen kehyksettömällä näytöllä varustettu Android-puhelin
Tämän vuoden kenties tärkein älypuhelintrendi ovat kehyksettömät kosketusnäytöt. Jo viime vuoden puolella alkanut trendi on lähtenyt käyntiin tämän vuoden lippulaivamallistoissa toden teolla, kun mm. Samsung, LG ja tiettävästi jopa Apple ovat julkaisseet tai julkaisevat uuden huippupuhelimen liki olemattomilla kehyksillä.

Alunperin kiinalaisvalmistaja Xiaomin konsepti on villinnyt laitevalmistajat ja se näkyy myös kaikkein nimikkäimpien älypuhelinvalmistajien lisäksi myös pienemmissä puljuissa ja ei niin vakuuttavasti varustelluissa malleissa. Nyt toinen kiinalaisfirma, Vivo, on julkaissut uusimman puhelimensa, joka pitää sisällään samankaltaista teknologiaa.

Intiassa julkaistu uusi Vivo V7+ on varustettu mm. erikoisella uudella Snapdragon 450 keskisarjan piirillä, 64 gigatavun tallennustilalla, 16 megapikselin takakameralla, supertarkalla 24 megapikselin selfie-kameralla, neljän gigatavun RAM-muistilla sekä tietysti suurella, liki kehyksettömällä kosketusnäytöllä varustettu laite.



V7+:n FullView-näyttö on 5,99 tuuman kokoinen ja monien kilpailijoiden tapaan toimii 18:9 (eli 2:1) kuvasuhteella. Sen avulla laitteen näyttö peittääkin peräti 84.4 prosenttia etupaneelista. Näytön resoluutio on kuitenkin varsin erikoisesti vain 720p, joka jättää melkoisesti toivomisen varaa.

Puhelinta ei kuitenkaan ole suunniteltu länsimaiden markkinoille, joka selittänee erikoisia teknisiä ratkaisuja ainakin osaksi. Laite saapuu Intiassa myyntiin noin viikon päästä ₹21990 hintaan, joka on vain n. 285 euroa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.