Conan O'Brien hauskuutteli Applen Face ID:llä

Puhelinvertailu

Conan O'Brien hauskuutteli Applen Face ID:llä
Apple aina aika ajoin muuttaa iPhonen toimintatapoja niin radikaalisti, että se saa kuluttajat kyseenalaistamaan maailman arvokkaimman yhtiön kehityssuunnan. Useimmiten lopulta kaikki kääntyy, ainakin jokseenkin, positiiviseksi, ja vaikkapa kuulokeliittimen poistuminen viime vuonna ei jaksa enää ihmetyttää tällä kertaa.

Tämän vuoden iPhone X -mallin suurin uudistus oli valtaisa näyttö, joka valloitti tilan myös kotinäppäimeltä ja Touch ID -sormenjälkilukijalta. Niinpä uutuusmallissa lukituksen avaaminen tapahtuu Face ID -kasvojentunnistuksella. Teknologiassa on omat ongelmansa, mutta koomikko ja talk show -juontaja Conan O'Brienin sketsi keskittyy hieman vähemmän realistiseen ongelmaan.

Conanin sketsissä Applen Craig Federighi kysyy lehdistötilaisuudessa kysymyksiä Face ID:hen liittyen. Kysymykset kuitenkin päätyvät aina tavalla tai toisella puhelimen omistajan pään tai naaman irroittamiseen, nukkuvan käyttäjän naamalla avaamiseen tai muuten irstaaseen tapaan päästä käsiksi toisen käyttäjän iPhone X -laitteeseen.



Todellisuudessa Apple on vakuuttanut, että Face ID:ta on erittäin vaikea huijata. Vain yksi miljoonasta kasvosta kelpaa tunnistukselle, jonka lisäksi silmät pitää olla auki ja kuva tai edes 3D-mallinnos kasvoista ei riitä huijaamaan Face ID:tä. Yksi potentiaalinen ongelma paljastuu myös Conanin videolta, sillä laite tukee vain yhtä kasvoa, joten laitteen jakaminen on hankalampaa.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.