Apple yllättää taas ensi vuonna? Kehittää uutta piiriä iPhoneen

Manu Pitkänen

Apple yllättää taas ensi vuonna? Kehittää uutta piiriä iPhoneen
Apple saattaa alkaa käyttämään ensi vuodesta alkaen uusissa puhelinmalleissa yhtiön itse kehittämiä virranhallintapiirejä, väittävät Nikkei Asian Review'lle puhuneet lähteet. Mikäli tieto pitää paikkansa, kasvaisi Applen piirisuunnittelun kädenjälki iPhoneissa taas yhdellä pykälällä.

Tähän asti Apple on hyödyntänyt puhelimissaan ja muissa mobiililaitteissa Dialog Semicoductorin suunnittelemia virranhallintapiirejä, joilla on ensisijaisen tärkeä asema laitteen virrankulutuksen näkökulmasta. Apple suunnittelee jo nyt itse laitteidensa järjestelmäpiirit suoritinytimistä grafiikkaprosessoriin, kuvasignaaliprosessorin sekä tekoälylaskentaan tarkoitetun Neural Engine -piirin.

Puhelimien yhtä tärkeintä komponenttia, modeemia, Apple ei ainakaan vielä suunnittele itse, mutta se tekee läheistä yhteistyötä Intelin kanssa.

Applen asiakkuuden menettäminen voi olla piiriyhtiölle kohtalokasta. Tämä nähtiin esimerkiksi Imagination Technologiesin kohdalla. Brittiyhtiön liikevaihdosta yli puolet oli peräisin Applelta, mutta tästä syksystä lähtien Apple siirtyy käyttämään omaa grafiikkaprosessorai tuotteissaan. Tieto muutoksesta johdatti Imaginationin osakekurssin rajuun laskuun ja lopulta yhtiö jouduttiin myymään pääomasijoitusyhtiö Canyon Bridgelle.



Tämäkin uutinen johdatti Dialog Semiconductorin osakkeen 19 prosentin laskuun. Bankhaus Lampe arvioi jo keväällä, että Apple aikoisi korvata Dialogin piirit omillaan. Tuolloinkin Dialogin osakekurssi laski rajusti.

Nikkein haastatteleman lähteen mukaan Apple alkaisi käyttää omaa virranhallintapiiriä jo vuonna 2018. Toisen lähteen mukaan suunnitelmia ei ole vielä lyöty lukkoon ja aikataulu voi lipsua vielä vuoden 2019 puolelle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.