Nokian neljä uutuutta

33
Markus Lehtiniitty

Nokia piti itseään aiemmin tällä viikolla esillä kolmen päivän mitalla. Ensin oli Capital Markets Day, josta tapahtumat sitten jatkuivat kaksipäiväisenä Nokia Worldina.

Myös neljä uutta puhelinta/mobiililaitetta esiteltiin ja tässä postissa keskitymme niihin. Yleisesti Nokian tulevaisuuden suuntauksista on tulossa lisää juttua ensi viikolla.

Alla näkyvätkin uudet mallit: järjestyksessä 2626, 6086, 6290, 6300. Numeroviidakko sai siis jälleen mukavan lisäyksen. :)

Nokia 2626, Nokia 6086, Nokia 6290 ja Nokia 6300




2626 on näistä aivan perusmalli ja kaiketi se on tänne Suomeenkin myyntiin tulossa vaikka pääosin onkin suunnattu kehittyville markkinoille. Halpapuhelinten erikoisuutena 2626:sta löytyy radio.

6086 on myös melko perussettiä. Täysin perussimpukkapuhelin, mutta tukee UMA:aa. Tavalliselle käyttäjälle se tuskin sanoo mitään. UMA-tuki tarkoittaa sitä, että puhelin osaa siirtyä saumattomasti GSM-verkosta (eli tavallisesta) WLAN-verkkoon kesken puhelua ja ilman, että puhelu keskeytyy. 6086:ssa on antiikkiselta tuntuva VGA-kamera. Muistikorttipaikka on mahtunut mukaan microSD-mallisena.



6290 on jo mielenkiintoisempi kuin kaksi edellistä. 6290 on lyhyesti sanottuna keskihintainen S60-ohjelmistoalustalla varustettu 3G-simpukka. Kuulostaa hyvältä, 6290:n muotoilu miellyttää ainakin minua. Kamera on 2 megapikseliä ja näyttö vaikuttaa speksien perusteella hienolta. Mielenkiintoisen 6290:sta tekee se, että S60-simpukkapuhelimia ei kuitenkaan mitään mielettömiä määriä ole ja ne muutamatkin ovat olleet aika isoja. 6290 sen sijaan on kompakti.

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä: 6300. Mielestäni 6300 on ehdottomasti "coolein" Nokian uutuuksista. Muotoilu on eleettömän tyylikästä ja paksuudesta on puristettu turhia pois. 6300:n paksuus on välillä 11,7 - 13,1 mm, ilmeisesti ohuimmassa kohdassa paksuutta on tuo 11,7 ja paksuimmassa 13,1 millimetriä. 6300 on siis jo hoikka, mutta ei vielä lähellekään markkinoiden laihimpia. 6300:ssa on kylläkin melko hyvät ominaisuudet: 2 megapikselin kamera, hyvä näyttö, 135 megatavua sisäistä muistia + microSD-muistikorttipaikka ja niin edelleen.

Jos olet kiinnostunut joistakin näistä, helpommin ostaminen käy verkkokaupassa. Suosittelemme ostamista joko KLC.fi:stä tai Pixmania.com:ista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (33)

Anonyymi käyttäjä
omena- (vahvistamaton)

1

Aika mielenkiintoisia nuo puhelimet, mutta eniten minuun iski tuo simpukka 6290 -malli. Olen lueskellut, että ne tulisivat kai jossain vuoden 2006 lopuilla tai -07 alulla. Ennakkotilauksinahan niitä saisi (epäilen) ,mutta ovatko ne jotenkin operaattorikohtaisia? Meinaan tuota UMA -juttua. Olisiko tässäkin 6290 mallissa se? Minä kun en ole mikään asiantuntija :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
appelsiini (vahvistamaton)

3

Juu-u, mutta eihän siinä toimi tuo UMA tai siis eihän se toimi siinä samassa verkossa?? :o

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus (vahvistamaton)

4

6290:ssa ei ole UMA-tukea. Mutta kyseinen ominaisuus on toistaiseksi vielä melko turhakin, ns. tulevaisuuden juttu ehkä mahdollisesti jos hyvin käy.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Cyka (vahvistamaton)

5

Miksi Nokia ei halua pistää 3 Mpix kameraa tohon 6300:aan? Todellakin olisi erittäin haluttava kapula, vielä kun mukaan tulisi hyvänkokoinen muistikortti niin Ericssonit olis tiukoilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus (vahvistamaton)

6

6300:sta on varmaan haluttu tehdä ohukainen malli ja tähän ei kolmen megapikselin kamera ole sopinut mukaan samaan kuoriin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
:D (vahvistamaton)

8

aika kallis ois jos ois kolmen megapikselin kamera tossa nokia 6300

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Harkitsen 6300

12

Kannattaako toi 6300 hankkia kertokaa siitä kaikki hyvät ja huonot puolet, onko kamera hyvä ja onko puhelin kestävä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
 (vahvistamaton)

13

Tuleeko 6290 mahdollisesti vaikka Elisan pakettii jossain vaiheessa, että saisi halvemmalla?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

14

Kun ei ole toistaiseksikaan vielä tullut, niin voisi ajatella, että ei tulekaan. 6290:han on ollut jo vähän aikaa markkinoilla. Tämä on vain siis päättelyä, mutta veikkaisin että ei olisi tulossa 6290 Elisan 3G-pakettivalikoimiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
 (vahvistamaton)

15

Jos tuon ostaisin nii mistä päin kannattaisi etsiä halvinta hintaa? Ja mikä se hinta olisi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
 (vahvistamaton)

17

Mitä mieltä olette kun 6300 puhelimessa ei ole kuvausvaloa?

Onko se oikeesti hyödyllinen, vai ei?

Nykyinen puhelin on k700i, missä on valo, ja kun rupesin miettimään onko sitä tullut käytettyä niin ei tullut mieleen mitään tiettyä tilannetta :/

Kysymys on ihan siltä kannalta kun 6500 classicissa on valo, toisaalta puhutaan ihan eri hintaluokista myös :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikza (vahvistamaton)

18

Hankin vasta nokia 6300:sen, enkä kadu yhtään! Mukana tuleva muistikortti on tarpeeksi suuri jopa 1,4 tunnin pituisiin videoihin ja lukisiin kuviin sekä musiikkikappaleisiin. Hyvässä valossa kameralla saa digikameran laatuisia kuvia. Puhelin on kätevä, ja mahtuu hyvin taskuun koska on siin ohut ja kevyt. Suuri plussa on myös metallikuoret, jotka eivä juurikaan naarmuudu. Kaiken kaikkiaan erityisen hyvä puhelin, suosittelen!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JounA (vahvistamaton)

19

Kannattaako ostaa tuo Nokia 6300? Olen kuullut, että kamera ei ole hyvä huonossa valossa, onko totta? Saako kännykkään helposti pelejä sun muita sellaisia asioita?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikza (vahvistamaton)

20

Totta on että kamera ei ole yhtä hyvä huonossa valossa kun hyvässä, mutta jos kytkee yökuvauksen päälle, tai kuvaa vain valoisissa paikoissa, niin ei siinä sitten mitää vikaa ole! :D Pelejä puolestaan on sangen helppo ladata suoraan kännykästä nokia.com:in kautta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikza (vahvistamaton)

21

nokia.com:in kautta saa myös soittoääniä, taustakuvia, teemoja yms..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JounA (vahvistamaton)

22

Joo, päätin tästä kyseisen puhelimen ostaa (Nokia 6300). Yhdessä Expertissä sitä kokeilen ja olin kyllä todella tyytyväinen! Kamera on minusta todella laadukas! Vaikka olikin pieni aika kokeilla, tuli selväksi, että on kyllä hyvä kapula. OSTAN!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Toni (vahvistamaton)

23

Tietääkö kukaan, että tarvitseeko tämä puhelin jonkin lisälaitteen, että EasyGO-GPS paikannussysteemi toimii?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Res (vahvistamaton)

25

Miten toiminevat liitetiedostot 6300:ssa? Mainoksen mukaan voi avata ja lähettää - mutta onnistuuko esim. pdf:n lukeminen näytöltä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tattoo (vahvistamaton)

26

moro.

onko oikeesti niin ettei tossa 6290 ole hymiöitä ollenkaan?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tapsa (vahvistamaton)

28

onko jotain parannuskeinoa,että 2626:sta näkisi mitä siinä lukee."peililasi" näytössä on todellakin hieno idea.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
väinämöinen (vahvistamaton)

33

vähäsiisti puhelin !

Ps:Painukaa VITTUUN saatana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.