Valtaako Windows mobiilimarkkinoita?

1
Markus Lehtiniitty

Windows Mobile 6.0 Microsoft uhitteli perustajansa Bill Gatesin suulla vähän aikaa sitten valtaavansa mobiilimarkkinat. Tätä on vaikea uskoa, mutta siihen on helpompi uskoa, että Microsoftin asema mobiilimaailmassa tulee ehdottomasti lähitulevaisuudessa vankistumaan selvästi.

Tämän viikon 3GSM-messuilla Microsoft esitteli mobiilikäyttöjärjestelmästään uuden version, Windows Mobile 6.0:n. Uudessa järjestelmässä on joitakin merkittäviä muutoksia. Jo pitkään Microsoftin on ollut tarkoitus yhdistää mobiilijärjestelmänsä yhdeksi ja päästä näin eroon erillisistä Smartphone- ja Pocket PC -versioista. Tätä ei ole vieläkään täysin tapahtunut, mutta versiot on nimetty nyt uudestaan. Vanhakantainen, ilman puhelinominaisuuksia oleva versio on nyt nimeltään Classic. Smartphone tunnetaan tästä edespäin Standard-versiona, ja puhelinominaisuudet sisältävä Pocket PC Professionalina.



Windows Mobile 6.0 ei sisällä mitään järisyttäviä uutuuksia, mutta pikkujuttuja on paljonkin. Muun muassa integrointi uuden Vista-työpöytäkäyttöjärjestelmän kanssa, ohjelmien uudelleennimeäminen Windows Live -kaavan mukaan, uudistettua ulkoasua, paremmat Word-, Excel- ja PowerPoint -ohjelmat ja niin edelleen. Lisäksi puhelinkäyttöä on helpotettu.

Uuden käyttöjärjestelmäversion julkistamisen lisäksi 3GSM:ssä tapahtui myös paljon muuta tärkeää mobiili-Windowsin kannalta. Windows Mobile -laitteita aiotaan nyt tuoda aiempaa halvempaan hintaan markkinoille ja tämän toivotaan nostavan markkinaosuutta. 3GSM:ssä uusia Windows Mobile -laitteita esittelivät mm. HP, Motorola, Samsung ja tietenkin HTC.
Lisäksi Microsoft on saamassa kaksi uutta puhelinvalmistajaa käyttöjärjestelmälleen: LG ja Toshiba. Näistä LG aikoo tuoda markkinoille kosketusnäyttöisestä Prada-puhelimestaan Windows-version.

Windows Mobilen tulevaisuus näyttää siis ihan valoisalta. Tuskinpa se älypuhelinten ohjelmistojen ykkösasemaa kovin nopeasti Symbianilta vie, mutta puntit varmasti tasottuvat jonkin verran jo tämän vuoden kuluessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.