Motorolalla ongelmia

Markus Lehtiniitty

Motorola oli vielä viime vuoden alkupuolella ja vuonna 2005 matkapuhelinalan kuumin nimi, mutta nyt Motorola on melko pahoissakin ongelmissa.

Ongelmat johtuvat lyhyesti siitä, että kalliimman pään puhelinmallit eivät käy kaupaksi toivotulla tavalla ja hintakilpailu aivan halvemmissa puhelimissa on ajanut katteet siellä lähes olemattomiksi Motorolan osalta. Alkuvuonna Motorola on alkanut vetäytymään hintataistosta halpapuhelimissa ja tämän vuoksi niiden myynti on laskenut merkittävästi. Motorola tullee menettämään globaaliakin markkinaosuutta vuonna 2007 2-4 prosenttiyksikköä.

Motorolan nousu ennen tämän hetkisiä vaikeuksia oli suurilta osin RAZR-mallin ja sen seuraajien ansiota. RAZR on nyt pumpattu lähes tulkoon loppuun ja sitä myydään halvalla. "Seuraavaksi RAZR:ksi" tarkoitettu KRZR K1 onnistui tehtävässään ja myös sen hintaa on jo jouduttu tiputtamaan melko radikaalistikin.



Nyt Motorola on tilanteessa, jossa se tulee tekemään tältä alkuvuodelta reilusti tappiollisen tuloksen.

Nokiaa on usein moitittu siitä, että sen laitevalikoimasta ei löydy todellisia hittituotteita. Tämä alkaakin näyttämään nyt enemmän hyvältä asialta. Tappavan tasaisesti menestyvä mallisto on parempi kuin mallisto, joka on esimerkiksi yhden tai kahden hitin varassa.

Motorolan ongelmat ovat tietysti nostaneet Motorolan osakkeenomistajien joukossa tiettyjä ajatuksia. Yleisesti pääjohtaja Ed Zanderiin ei olla niin tyytyväisiä, mutta luultavasti Zander saa ainakin toistaiseksi jatkaa tehtävässään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.