Tyylikkäitä Nokioita

3
Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti tänään kolme uutta matkapuhelinmallia, taas ja jälleen kerran. Tämänkertaiset uutuudet olivat kuitenkin jollain tavalla hiukan tavallista piristävimpiä tapauksia.

Olemme jo julkaisseet jokaisesta mallista oman juttunsa, mutta tässä pieni kertaus:

- Nokia 6500 classic on keskihintaisten puhelinteen joukkoon vahva, alumiinikuorinen, erittäin tyylikäs lisäys.

- 6500 slide on edellisen mallin sisarmalli, yhteistä näille on muotoilun samat perusseikat ja pääero on
eri rakenne 6500:n ollessa liukukansipuhelin. 6500 slidessa on classicia paremmat ominaisuudet ja mm. 3,2 megapikselin kamera.

- 8600 Luna jatkaa tutulla tyylillä 8000-sarjan tyyriiden tyylipuhelinten sarjaa. Hieman uudella lookilla, hieman paremmilla ominaisuuksilla. Näinhän se kehitys edistyy.



Mitä yhteistä näistä uutuuksista sitten voisi löytää? Yllättävän paljonkin.

Jotenkin jokaisesta näistä kolmesta heijastuu jonkinlainen positiivisuus, Nokia on jälleen vahvasti markkinoiden menossa mukana ja muotoiluun on löydetty omia vaikutteita. Toivottavasti myös laatu- ja tuntumapuolella ollaan yhtä vahvoissa kantimissa.

Ensimmäistä kertaa näistä löytyy, ilmeisesti kaikista kolmesta, uusi Nokian microUSB-liitin. Saman liittimen kautta onnistuu niin lataus, lisävarusteiden kytkentä että yhteydet tietokoneenkin suuntaan. Muutos parempaan suuntaan, mutta arvaan jo, että taas on luvassa myös vihaista palautetta. Juurihan Nokia siirtyi pitkään käytetystä paksun plugin laturiliittimestä ohuempaan. Miksi taas muutosta? Tietenkin syynä on se, että jokaisessa pikku yksityiskohdassa täytyy nykypäivänä säästää sillä puhelinten edellytetään pysyvän samankokoisina vaikka kokoajan kuorien sisään tungetaan enemmän ja enemmän ominaisuuksia.

Viimeisenä huomiona näistä kolmesta, kaikilla on numeronsa perässä jokin lisänimi. Mielenkiintoista on myös, että ikäänkuin nyt on sitten kaksi 6500:aa: classic ja slide. Tämä tullee aiheuttamaan hieman hämminkiä vähemmän tiedostaneiden keskuudessa, mutta ideahan on hauska. Jos tykkää yleisestä tyylistä, niin nyt on valittavana vielä sitten rakennekin joko tavallisen patukan tai liukukannen väliltä oman maun mukaan. Nokia on viime aikoina yhä enemmän lisäillyt nelinumeroisten malliensa perään nimiä ja oikeastaan vähemmän enää julkaistaan malleja, joilla olisi jotain lisänimeä tyyliin XpressMusic, classic, slide tai Navigator. N- ja E-sarjoihin nimiä tuskin vähään aikaan ainakaan sotketaan.

Eipä nyt muuta, tässä oli muutamia ajatuksia ja huomioita.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Pavo (vahvistamaton)

1

joo eihän tuo ,että samalla numerolla myydään kahta hyvin eri tyyppistä puhelinta ole kovin järkevää. Toisaalta sillä saadan säästettyä tuotenimiä, kun niitäkin on jo todella paljon:/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jukka (vahvistamaton)

2

Toisaalta, kun on sama nimi se viestii selkeästi, että ominaisuudet ovat samat, ainoa ero on muoto. Selkeyttää varmasti kyselyitä "mitä eroa näissä on"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

3

Mutta kun ne ominaisuudet eivät ole samat.

6500 classicissa ja 6500 slidessa on suuria eroja ominaisuuksissa varsinkin kameran ja muistiominaisuuksien osalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.