Nokia ostaa Plazes-yhteisöpalvelun laajentamaan karttapalveluitaan

4
Markus Lehtiniitty

Nokia ostaa Plazes-yhteisöpalvelun laajentamaan karttapalveluitaan
Nokia tiedotti tänään ostavansa saksalaisen Plazes-yhteisöpalvelun. Tavoitteena on vahvistaa tarjontaa puhelinten kartta- ja paikannusmarkkinoilla.

Ostetun Plazes-palvelun pääidea on näyttää kartalla missä kaverit ovat ja puolestaan näyttää kavereille, missä itse on. Perusidealtaan vastaavantyyppisiä palveluita on useampiakin, mutta Nokia päätyi ostamaan Plazesin. Plazes-palvelu on toistaiseksi vielä beta-testausvaiheessa.

Plazes-palvelun ominaisuudet tullaan jollain aikataululla integroimaan osaksi Nokian Kartat-sovellusta (englanniksi Nokia Maps). Näin palveluun aiotaan lisätä sosiaalinen elementti. Jatkossa Nokia Maps liittyy osaksi Nokian verkon Ovi-palveluportaalia, jonne tuodaan myös mahdollisuus suunnitella reittejä etukäteen tietokoneella.

Plazesista maksettua hintaa ei Nokia paljasta. Plazes on perustettu vuonna 2005 ja se työllistää 13 henkilöä eli kovin suuresta yrityksestä ei ole kyse. Nokia on panostanut karttamarkkinoihin jo kolmella yritysostolla: nyt ostetun Plazesin lisäksi Nokia on aiemmin hankkinut saksalaisen gate5-yhtiön, joka on nykyisen Nokian karttasovelluksen perusta sekä suurkaupassa amerikkalaisen NAVTEQ-karttayhtiön. NAVTEQ:ista Nokia maksoi yli viisi miljardia euroa. NAVTEQ-kauppaa ei ole vielä saatettu loppuun asti sillä EU:n komissio tutkii kauppaa yhä. Nokian odotetaan kuitenkin saavan vahvistuksen kaupalle elokuussa.



Nokia on arvioinut myyvänsä tänä vuonna 35 miljoonaa sisäänrakennetulla GPS-paikannuksella varustettua puhelinta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (4)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.