NetShare jakaa iPhonen internet-yhteyden tietokoneelle

2
Kaarlo Räihä

NetShare jakaa iPhonen internet-yhteyden tietokoneelle
Applen iPhone-puhelimet sisältävät joitain rajoituksia, jotka ovat häirinneet puhelinten omistajia laitteen julkaisusta saakka. Yksi tällainen rajoitus on ollut puhelimen käyttämän internet-yhteyden jakaminen muille laitteille, joka ei ole aiemmin onnistunut ilman puhelimen Jailbreakkausta ja epävirallisia apuohjelmia. Puhelimille ohjelmia kauppaavaan iPhone App Storeen on kuitenkin ilmaantunut uusi Nullriverin tekemä 10 dollarin hintainen NetShare-ohjelma, jolla puhelimen EDGE- tai 3G-datayhteyden voi jakaa WLAN:in avulla esim. tietokoneelle.

NetSharen julkaisu ei ole kuitenkaan sujunut ilman ongelmia, vaan pari tuntia julkaisun jälkeen Apple poisti ohjelman App Storen tarjonnasta ilman erillistä ilmoitusta. Ohjelma palasi kuitenkin jälleen myyntiin, mutta muutaman tunnin jälkeen Apple poisti jälleen ohjelman App Storesta ilman tarkempaa syytä.



Spekulaatioiden mukaan ohjelma on poistettu, koska se ei joko täytä kaikkia vaatimuksia, joita Apple asettaa ohjelmille tai se rikkoo AT&T:n ja Applen välistä sopimusta, jolla yritetään estää iPhonen datayhteyden jakaminen muille laitteille. Applella ei ole kuitenkaan vastaavia sopimuksia muiden operaattoreiden kanssa, eivätkä kaikkien operaattoreiden sopimusehdot kiellä datayhteyksien jakamista muille laitteille, joten toivottavasti NetShare ilmaantuu pian takaisin App Storen tarjontaan.

NetSharea ei ainakaan uutisen kirjoittamishetkellä löydy suomalaisen App Storen valikoimista, mutta ohjelman hankkineet Mac OS X -käyttäjät voivat katsella käyttöohjeita täältä ja Windowsia käyttävät tahot puolestaan täältä.

Suomalainen Joikusoft julkaisi lähes vastaavan S60-puhelimille tarkoitetun JoikuSpot-ohjelman helmikuussa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (2)

amtiainen
amtiainen

2

http://www.nullriver.com/home/news

Lainaus:

August 4th, 2008
NetShare status report 2

We've finally gotten in contact with Apple. Looks like the lack of communication was due to automated e-mail systems being employed on both ends, which resulted in e-mails being lost in transit. We're working with Apple to get NetShare back up on the AppStore.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.