XPERIA-puhelimet eivät sidottuja Windows Mobileen

8
Matti Robinson

XPERIA-puhelimet eivät sidottuja Windows Mobileen
Sony Ericssonin uuden XPERIA-sarjan puhelimet eivät olekaan sidottuja ainoastaan Windows Mobile -käyttöjärjestelmään. Maanantaina XPERIA X1:n julkistamistilaisuuden yhteydessä yritys kertoi, että XPERIA-puhelimilla voidaan tulevaisuudessa käyttää myös muita käyttöjärjestelmiä. Yksi kiinnostavimmista vaihtoehdoista lienee älypuhelimiin suunnattu Googlen Android-alusta.

Sony Ericssonin ensimmäinen Windows Mobile -puhelin on tässä kuussa markkinoille saapuva XPERIA X1. Odotusten vastaisesti tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Microsoft on yksinoikeudella toimittamassa käyttöjärjestelmiä Sony Ericssonin XPERIA-mallistoon.

Sony Ericssonin osakkeet ovat olleet viimeaikoina laskussa ja viimeisimmäksi yritys joutui taipumaan LG:lle tippuen maailman viidenneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi. Analyytikot kertoivatkin Reutersille, että käyttöjärjestelmävapaus edesauttaa yrityksen taistelua paremmasta markkina-asemasta. Näin ollen Sony Ericsson ei olisi käyttöjärjestelmien suhteen yhden "kortin" varassa.



Iso-Britanniaan, mutta myöhemmin tänä vuonna lisäksi 32 muuhun maahan. Kännykän ominaisuudet ovat varsin monipuoliset, sillä siitä löytyy muun muassa kolmen tuuman WVGA-kosketusnäyttö, liukuva QWERTY-näppäimistö, A-GPS, WLAN, 3G-yhteydet ja viiden megapikselin kamera.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (8)

Gurumies
Gurumies

1

Näissä puhelimissa täytyy hankinnan yhteydessä panostaa tietoturvaan. Tietoturva on pääroolissa näissä laitteissa ja yhteyden salaaminen.

Vastaa
Atrakt
Atrakt

2

Erittäin kiinnostava puhelin, täytyypi harkita jos tämän ostaisi, kun uuden puhelimen hankinta on juuri nyt ajankohtainen.

ps. uutisessa on pieni typo eli toi kamera on 3.2mpx eikä 5mpx.

Vastaa
keijjoo
keijjoo

3

Android varmaankin taipuu näille uusille pocket pc laitteille kuin koukku leukaan yleensäkkin mut toi Gurumiehen kommentti ei oikein auennut? =)
yepp jos olis....

Vastaa
SuomiP
SuomiP

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keijjoo:

toi Gurumiehen kommentti ei oikein auennut? =)

jos ois kännykkä virus joka soittaa pornolinjoille tai sit joku joka lähettää kaikki yhteystietosi firmalle X.. pikkuhiljaa hakkerit käyvät myös puhelinkäyttisten kimppuun ei olla kaukana että joutuu ensimmäisenä ostamaan virustorjunnan ennen ku puhelimen avaa :(

EDIT: Ehkä omasta mielestä ois pahin jos ois virus joka lähettäis gps:sästä sijainnin kokoajan jollekki toiselle henkilölle..

Vastaa
tuhero
tuhero

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Flibo:

Puhelinviirukset ovat tulevaisuutta, varautukaa.

Vai kenties jo nykypäivää?

Vastaa
KingSpy
KingSpy

7

Alkaisivat jo tehdä niitä linux puhelimia. Ja käyttikseksi vielä joku täysin opensource, niin alkais tulemaan paljo erillaisia käyttiksiä ja ohjelmia kännyköihin. Itse en kyllä laittas kännykkään MS:n käyttistä vaan linuxin ehdottomasti. Niin sen pitäisi olla että kuluttaja saa itse valita ohjelmistot puhelimiin ja tietysti ilmaiseksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.