Nokian N-Gage-pelipalvelu kosketusnäytöille ensi vuonna

11
Markus Lehtiniitty

Nokian N-Gage-pelipalvelu kosketusnäytöille ensi vuonna
Nokian N-Gage-pelipalvelusta on tulossa kosketusnäytöille suunniteltu versio ensi vuoden aikana. Asiasta kertoi Nokialla peleistä vastaava johtaja Jaakko Kaidesoja Reutersin haastattelussa.

N-Gage-pelipalvelu toimii Nokian S60-alustalla ja on osa Nokian hanketta laajentua aiempaa enemmän ohjelmisto- ja internetyhtiöksi. Ensimmäinen S60-alustan kosketusnäyttölaite, 5800 XpressMusic, on saapumassa markkinoille muutaman kuukauden sisällä.

Kaidesoja kommentoi Reutersin haastattelussa laajasti myös muita N-Gage-palveluun liittyviä asioita. Hänen mukaansa maailman heikkenevä taloudellinen kehitys vaikuttaa myös pelialaan ja mobiilipelaamisen kokonaismarkkinat supistunevat ensi vuonna. Kaidesojan mukaan kasvua kuitenkin tapahtuu tietyillä sektoreilla - kuten kehittyvillä markkinoilla, valmiiksi laitteisiin ladatuissa peleissä sekä N-Gagen ja Applen iPhonen osalta.



Olemme aiemmin kommentoineet N-Gage-palvelun mahdollisuuksia uutiskommentissamme. Palvelussa on omat ongelmansa ja yksi niistä on sen melko suppea laitetuki. Kaidesojan N-Gage Arenaan on kuitenkin rekisteröitynyt yli 400000 käyttäjää ja N-Gage-palvelua tukevia puhelimia on myyty yli 20 miljoonaa kappaletta. Myös laitetuen osalta tilanne saattaa olla parantumassa. Esimerkiksi Nokian uusissa N79-, N85- ja N96-malleissa N-Gage-sovellus tulee mukana esiasennettuna.

Nokia saattaa yhä laajentaa N-Gage-tukea jo melko iäkkääseen N73-malliin, jota on myyty yli 20 miljoonaa kappaletta. Kaidesojan mukaan Nokia päättää asiasta kuukauden sisällä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
teppo (vahvistamaton)

2

gizmodo testasi appstoren pelit ja niistä on pari pelattavaa loput kuraa...

ei lähde applellakaan jos ei noksullakaan .. että älä yritä kake

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Just (vahvistamaton)

3

Eli Nokialta tulee monikosketusta tukevia puhelimia pian. Ei tule mieleen yhtään peliä jota viitsisi yhdellä "painikkeella" pelata.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tonza (vahvistamaton)

4

"Palvelussa on omat ongelmansa ja yksi niistä on sen melko suppea laitetuki. "
On se ihme, miten muokatun version saa mihin tahansa s60 3rd edition puhelimeen...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ddarud (vahvistamaton)

5

"Just @ 30.10.2008 15:50
Eli Nokialta tulee monikosketusta tukevia puhelimia pian. Ei tule mieleen yhtään peliä jota viitsisi yhdellä "painikkeella" pelata."

Ei hiirelläkään voi klikata kuin yhtä kohtaa kerrallaan, en ymmärrä asiaasi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Noksuuno (vahvistamaton)

6

Noksu on kuraa, edelleen naamalallaan maassa. Eikä se siitä ylös pääse.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jonsku (vahvistamaton)

7

tuo gizmodoko testasi koko appstoren valikoiman ja totesi että pari hyvää loput kuraa?
Kyllä tuo appstoren helppous, käytettävyys, ulkoasu ja koko konsepti on ihanan yksinkertainen applen taidonnäyte.

Nokia ajasta pahasti jäljessä, uusia paskoja puhelimia joihin lisätään muutama hassu ominaisuus ja se on siinä. Apple vie yhdellä puhelimella ja sen softapäivityksillä nokian monen vuoden työt pystyyn

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jari Kröger (vahvistamaton)

8

"Just @ 30.10.2008 15:50
Eli Nokialta tulee monikosketusta tukevia puhelimia pian. Ei tule mieleen yhtään peliä jota viitsisi yhdellä "painikkeella" pelata."

Asennon/liikkeen tunnistimella voi korjata multitouchin puutteen helposti. Ajattelepa vaikka wiitä! Ajopeliä voit käyttää vaan kallistelemalla , ruudulla voi olla lisäksi esim liukusäädin nopeudelle..

Kyllä niitä mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon. Ja tiedän satoja pelejä joita voi pelata yhdellä napilla.

Kyllä tota Applea jaksetaan hehkuttaa:) Naurattaa, miten aikuisista miehistä voidaan tehdä tyttöjä! Ei tarvitse kuin tehdä ominaisuuksiltaan kelvoton laite joka on nätti ja sitä voi sormeilla, jopa usealla sormella..:)

Nokialla sentään voi tehdä jotain hyödyllistä, sillä ominaisuuksia on tarpeeksi eikä niitä yritetä rahan toivossa rajoittaa:

-iPhonen BT on vitsi!
-MMS, mikä?!
-Java, kuka sitä nyt tarvitsisi?
-Flash, raskas ku mikä?
-Hinta, rahaahan se vain on!
-Käyttöjärjestelmätuki, mihin sitä tarvitsee.. Maailmassa on vain -kahdenlaisia ihmisiä!!
-ja iPod touchin kanssa on tapahtunut hauska juttu, jota en voinut kuvitella edes mahdolliseksi.. Laitteen päivitys maksaa. MITÄ?? laite on sama, mutta jos haluan udemman ohjelmiston niin mun pitäis maksaa..WTF..

Kiitos Apple kaikesta tästä. Niin kauan kuin heidän tarkoitusperänsä ovat noin näkyvästi rahanhimoiset, niin en osta yhtäkään haidän laitettaan! Joku asia maailmassa on vikana, kun jokin firma voi myydä ihan säälittävän onnettomia ja ominaisuusköyhiä laitteita mielettömällä hinnalla. Luulisi äkkiseltään, että köyhä laite olisi halvempi kuin yltäkylläinen, mutta ei näköjään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Just (vahvistamaton)

9

Tarkoitin monikosketus kommentillani sitä että kuvitelkaapa esim. joku tasohyppely toimivan vain yhdellä painikkeella. Miten vaikkapa hyppäät ja ammut samaan aikaan?

Ja Wiin omistaneena tiedän kyllä myös liiketunnistuksen rajoitukset.

Itse en ainakaan pitäisi siitä että jos pelissä pitäisi esim. hypätä niin pitäisi "hyppäyttää" puhelinta. Se ei vaan toimi kun se näyttö nyt sattuu olemaan kiinni siinä puhelimessa. Tämän takia esim PSP:ssä on nappeja sen verran ettei tarvi ryhtyä moiseen typeryyteen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ville (vahvistamaton)

11

Tuo N73 on edelleen myynnissä ja ihan OK värkki kun hintakin on laskenut nyt alle 200 € ja 3.2 Mpix kamerakin on edelleen parempaa keskiluokkaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.