Sony Ericsson nyt puhelinmarkkinoiden kolmonen, Motorola romahti neljänneksi

8
Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson nyt puhelinmarkkinoiden kolmonen, Motorola romahti neljänneksi
Sony Ericsson nousi menneellä vuoden 2008 kolmannella neljänneksellä niukasti maailman puhelinmarkkinoiden kolmanneksi suurimmaksi kappalemäärin mitattuna.

Samalla entinen markkinakakkonen Motorola romahti jo neljännelle tilalle. Strategy Analytics -tutkimustalon mukaan matkapuhelinvalmistajien osuudet markkinoista kolmannella neljänneksellä olivat seuraavat: Nokia 38,9 %, Samsung 17,1 %, Sony Ericsson 8,5 %, Motorola 8,4 %, LG 7,6 %, Apple 2,3 % ja muut valmistajat yhteensä 17,2 %.

Nokian osuus markkinoista on siis yhä melkein yhtä suuri kuin neljän seuraavaksi suurimman osuus yhteensä.

Motorolan ja Sony Ericssonin kamppailu kolmostilasta oli tiukkaa: Sony Ericsson toimitti 25,7 miljoonaa ja Motorola 25,4 miljoonaa puhelinta kolmannella neljänneksellä.

Motorola julkisti (tiedote PDF-muodossa) tänään tuloksensa. Matkapuhelinryhmän liiketappio paisui 840 miljoonaan dollariin vuoden takaisesta 248 miljoonasta. Sen matkapuhelinten kappalemyynti laski 32 prosenttia viime vuodesta. Huono menestys johti Motorolan päätökseen irtisanoa 2000 ihmistä puhelinryhmästä ja 1000 muista toiminnoista. Nämä leikkaukset ovat jatkoa tämän ja edellisen vuoden aiemmalle 10000 työpaikan vähentämiselle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
pekka (vahvistamaton)

1

kohtahan se LG tuolta puksuttaa ohi. motorolakin on jo konkurssi kypsä firma puhelinten osalta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jehu (vahvistamaton)

2

Oikeastaan vähän kumma kun Samsung on Sonyn edellä. Mielestäni käytöltään Sonyt ovat selkeästi Samsungeja edellä ja ominaisuudetkin oikeastaan kaikissa hintaluokissa paremmat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
johnny (vahvistamaton)

3

On se joo mielenkiintoista mikä niissä Samsungeissa kiehtoo, kun eivät käytettävyydeltään ole parhaimpia ja eniten olen saanut niistä kuulla vikoja. Toisaalta onhan tuolla Aasiassakin populaa, joka niitä myös ostaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kari (vahvistamaton)

4

On se mielenkiintoista miten nokia myy hyvin. Puhelimien käyttis on viisi vuotta ajasta jäljessä ja aina juonittelevat. Puolustelivat n95 vikoja että se on niinkuin tietokone, aina kaatuilee ja juonittelee jos sitä ei sammuta viittä kertaa päivässä. N96 on vielä huonompi. Oisko vähä niinkuin uskonto tuo nokialaisuus ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi_ (vahvistamaton)

5

Muiden valmistajien osuus 17,2%. Tästä ensimmäisenä tulee mieleen vain yksi isompi talo: HTC. Mikäköhän niiden osuus lienee?

Applelta ei huonompi saavutus yhdellä mallilla. Motorola nyt alkaa olee aika kypsä, SE varmaan kasvattaa vielä lisää eroa X1:llä..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

6

X1 ei käsittääkseni ole sellaisessa kategoriassa joka juurikaan heiluttaa kappalemääräistä myyntiä, suurin osa myydyistä puhelimista kun on halpamalleja. Rahamääräinen myynti ja voitto siitä voivat hyvässä tapauksessa heilahtaa paljonkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keijjoo (vahvistamaton)

7

oon ihmetellyt miksei motoroula tuo tänneppäin semmosia simpukka puhelimia mitä noissa jenkki sarjoissa vilisee.läskiä simpukkaa ulkosella antennilla...mulle kelpais..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.