10 000 iPhone-ohjelmaa = 25 000 euroa

3
Markus Lehtiniitty

10 000 iPhone-ohjelmaa = 25 000 euroa
Applen iPhone ja iPod touch -laitteiden ohjelmistokauppa App Storen valikoimissa on jo yli 10 000 ohjelmaa, kertoo kaupan tarjontaa seuraava 148apps.com-sivusto. Uutisemme kirjoitushetkellä 148apps.comin raportoima ohjelmien tarkka lukumäärä on 10 134. Yhteensä App Storen valikoiman ohjelmat maksavat 31 710,97 dollaria eli noin 25 150 euroa.

Ohjelmien hintaskaala on suuri. 24 prosenttia ohjelmista on täysin ilmaisia ja ilmaiset ohjelmat mukaan lukien alle kaksi dollaria maksaa 75 prosenttia ohjelmista.

App Storen kallein ohjelma on iRa-niminen valvontasovellus. Sen hinta on 900 dollaria ja sen toiminnallisuuksiin kuuluvat valvontakameroiden seuraaminen ja ohjaaminen. Keskihinta kaikille ohjelmille on 3,13 dollaria.

Ylivoimaisesti suurin osa App Storen ohjelmista on pelejä: 23 prosenttia. Seuraavaksi suurimmat kategoriat ovat viihdesovellukset (11 prosenttia) ja apuohjelmat (10 prosenttia).



Applen App Store on ollut nyt toiminnassa noin puolen vuoden ajan. Eniten ohjelmia kauppaan lisättiin syyskuuun aikana (2 913 kappaletta), jonka jälkeenkin lisäysten määrä on pysynyt vahvana. App Store on niittänyt paljon kehuja Applelle ja iPhonelle. Sen nähdään olevan yksi Applen tärkeimmistä kilpailueduista verrattaessa muihin puhelinvalmistajiin. Nokian idealtaan vastaava Lataa/Download-palvelu on kerännyt App Storen julkaisun jälkeen rajusti kritiikkiä heikosta toteutuksestaan.

Lisää tietoa löytyä 148apps.comin sivulta, jolta löytyy myös mosaiikkikuva, joka koostuu kaikista App Storen sisältämien ohjelmien ikoneista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

2

Kommentoinkin tätä jo aiemmin, mutta on pakko vielä sanoa että App Store on puutteineenkin erinomainen osoitus siitä mitä Apple osaa: ottaa jo olemassaolevan idean ja muuttaa se toimivaksi kuluttajatuotteeksi.

On aivan uskomaton suoritus Applelta ja kolmansilta osapuolilta saada kauppaan 10000 ohjelmaa alle puolessa vuodessa. Myös myyntimäärät puhuvat sen puolesta että ostaminen ja asentaminen on tehty niin nopeaksi ja helpoksi että tavalliset käyttäjätkin sen osaavat.

Nokialla, SonyEricssonilla ja kumppaneilla oli kauppansa ennen Applea, mutta niiden valikoima oli liian huono, niitä ei markkinoitu tarpeeksi ja ne oli muutenkin tehty aivan liikaa ns. insinöörinäkökulmasta. Tämän jälkeen ei pitäisi olla kenelläkään ongemia ymmärtää että ainoa oikea lähestymistapa on käyttäjälähtöisyys.

iPhonen ja Series 60:n eroa voi verrata pelikonsolin ja PC:n eroon. Toisen rauta on standardoitua, toisessa taas voi olla sisällä vaikka mitä. Ohjelmakehittäjille se hieman rajoittuneempi, mutta vakioitu on paljon helpompi kohde. Ja yhdistettynä toimivaan kauppaan paljon tuottoisampi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jes (vahvistamaton)

3

Mahtava suoritus applelta! Jatkakaa samaa rataa vain niin loppua ei näy !

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.