Microsoftilta ei omaa puhelinta, "Zune Mobile" täydentää Windows Mobilea

1
Markus Lehtiniitty

Microsoftilta ei omaa puhelinta, Zune Mobile täydentää Windows Mobilea
Sitkeistä huhuista huolimatta Microsoftilta ei viimeisimpien tietojen mukaan toistaiseksi ole tuomassa markkinoille omaa puhelintaan, vaan "Zune Mobile" -musiikkipalvelukokonaisuuden osaksi tulevaa Windows Mobile -alustaa. Microsoft on toistuvasti kiistänyt olevansa tuomassa omaa puhelintaan markkinoille.

Zune on Microsoftin musiikkisoitin ja "Zune Mobilen" odotetaan tuovan muun muassa musiikkikaupan osaksi Windows Mobilea. Mukana saattaisi olla myös Applen App Storea vastaava ohjelmakauppa, jollainen myös on Microsoftin tulevaisuuden suunnitelmissa. "Zune Mobile" -hanke tunnetaan myös projektinimellä Pink.



Microsoft saattaa tuoda "Zune Mobile" -palvelunsa osana Windows Mobilen 6.5-versiopäivitystä. Toinen uudistus, joka on tulossa ennen suurempaa Windows Mobile 7 -päivitystä, on rankasti uudistettu Internet Explorer 6 -internetselain.

Huhut Microsoftin tulevasta puhelimesta jatkuvat yhä ja sellainen saatetaankin tulevaisuudessa nähdä, vaikka Microsoft hyökkäisi käytännössä omalla puhelimellaan nykyisiä yhteistyökumppaneitaan vastaan. Windows Mobilen tuottama liikevaihto kuitenkin edustaa niin pientä osuutta Microsoftin liikevaihdosta, jotta asialla ei olisi niinkään suurta merkitystä Microsoftille verrattuna siihen, että vastaamalla itse ohjelmiston lisäksi myös puhelimen raudasta olisi Microsoftilla mahdollisuus kontrolloida kehitystä helpommin.

Menneellä vuoden 2008 kolmannella neljänneksellä Apple onnistui myymään enemmän iPhoneja kuin kaikki Microsoftin kumppanit yhteensä Windows Mobile -puhelimia. Windows Mobile on jäänyt kilpailusta jälkeen erityisesti käytettävyyden ja näyttävyyden osalta. Näiden osalta Windows Mobile 6.5 ei vielä tuone suurempaa uudistusta. Vasta Windows Mobile 7:n odotetaan muun muassa helpottavan kosketusnäytön sormikäyttöä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.