Palmilta tulossa uudella mullistavalla alustalla varustettu halpamalli?

Markus Lehtiniitty

Palmilta tulossa uudella mullistavalla alustalla varustettu halpamalli?
Palm julkisti viime viikolla CES-messuilla täysin uuden, uusia ideoita mobiilimaailmaan tuovan webOS-alustansa sekä ensimmäisen sitä käyttävän puhelimensa, Palm Pren.

Toistaiseksi Palm on julkaissut Prestä vasta CDMA-verkoissa toimivan version, mutta myös GSM- ja WCDMA-verkoissa toimiva Eurooppa-versio on tulossa markkinoille melko samanaikaisesti CDMA-version kanssa.

Tuoreimpien huhujen mukaan Palm suunnittelee myös webOS-alustalla varustettua seuraajaa edulliselle Centro-mallilleen. Tuleva malli on huhuissa ristitty nimellä "Centro 2", joka tuskin jää sen lopulliseksi nimeksi. Verrattuna Pre-malliin huhutusta uutuudesta olisi pudotettu pois ainakin esiin liukuva fyysinen QWERTY-täysnäppäimistö, ja kyseessä olisi siis täysin kosketusnäyttöön tekstinsyötössä luottava laite.



Joidenkin tietojen mukaan edullisempi webOS-alustalla varustettu puhelin saattaisi tulla ainakin CDMA-versiona Yhdysvaltain markkinoille Sprint-operaattorin kautta jo syksyllä 2009 eli vain muutamaa kuukautta myöhemmin kuin Pre.

Palmin koko tulevaisuus riippuu täysin webOS-alustan ja siihen perustuvien uusien puhelinten menestyksestä. Viime aikoina Palm on menettänyt rajusti osuuksiaan markkinoista muun muassa uusille pelureille, kuten Applelle ja Googlen Android-alustalla varustetuille laitteille, vanhentuneen tuotevalikoimansa johdosta. Ennakkoarvioissa uutta alustaa ja Pre-puhelinta on kuitenkin yleisesti pidetty varsin onnistuneena kokonaisuutena, joten Palm saattaa selviytyä säilyttämään asemansa itsenäisenä puhelinvalmistajana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.