Applen App Storesta ladattu yli 500 miljoonaa ohjelmaa

3
Markus Lehtiniitty

Applen App Storesta ladattu yli 500 miljoonaa ohjelmaa
Apple on verkkosivustonsa etusivun välityksellä kertonut iPhonen ja iPod touchin App Store -ohjelmistokaupan ylittäneen 500 miljoonan ladatun ohjelman rajan - vain hieman yli kuudessa kuukaudessa.

Applen mukaan App Storessa on myös jo saatavilla yli 15000 eri ohjelmaa. Tarjolla on sekä ilmaisia että maksullisia ohjelmia ja pelejä ja tarkkaa tietoa siitä, miten myydyt 500 miljoonaa tämän suhteen jakautuvat, ei ole.

Apple avasi App Storen heinäkuussa 2008, 100 miljoonan latauksen raja ylittyi syyskuussa ja 300 miljoonan latauksen raja joulukuun alussa. Tarkkaa ajankohtaa 500 miljoonan ladatun ohjelman saavuttamiselle Apple ei ole kertonut, mutta joka tapauksessa App Storen suosio on vain kasvanut alkuaikoihin nähden. Tämä johtuu tietenkin koko ajan kasvavasta laitekannasta. Viime aikoina App Storen keskimääräinen päivittäinen latausvauhti on kohonnut jo lähes viiteen miljoonaan ohjelmaan päivässä.



App Store on nähty yhtenä suurimmista puhelinalaa vavisuttaneista muutokista viime vuosina sillä se on ensimmäistä kertaa tuonut puhelimiin asennettavat lisäohjelmat suuren massan tietoisuuteen. App Storen valtteja ovat sen helppous ja suuri tarjonta. Niin Google, Palm, Microsoft kuin RIM:kin ovat jo seuranneet tai ovat seuraamassa Applen viitoittamalla tiellä. Nokian vastaava Download/Lataa-ohjelmistolataamo on kerännyt suuria haukkuja kömpelyytensä vuoksi.

Huolimatta suuresta menestyksestä App Store ei kuitenkaan ole taloudellisesti itsessään Applelle kovinkaan merkittävä. Apple ottaa 30 prosenttia maksullisten ohjelmien myyntihinnasta itselleen kattaakseen App Storesta aiheutuvia kuluja. Loppuosa hinnasta jää ohjelman kehittäjälle. Applelle App Store on merkittävä, koska sen ajatellaan lisäävän yhtiön iPhonejen ja iPod touchien myyntiä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Diaz (vahvistamaton)

1

Olisipa suurin osa ohjelmista (ei peleistä) edes hyödyllisiä... Muutama näppärä sieltä löytyy, loput ovat turhia kuin aluvanteet ladassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nqZhqabrk (vahvistamaton)

3

Depois de alguns grndaes fracassos, a Nokia acertou a me3o no N8, criando um f3timo smartphone. O maior problema, do N8, e a prf3pria Nokia, que anunciou uma morte prematura para o Symbian (depois este anuncio foi trocado para um papel secunde1rio). Isto fez com que, muitos desenvolvedores abandonassem a plataforma.Minha opinie3o, a Nokia, deveria investir no sucessor do N8, criando o primeiro smartphone com zoom f3tico de 3 ou 4 vezes.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.