Japanilaisvalmistajat tuomassa superpuhelimiaan uusille markkinoille

8
Markus Lehtiniitty

Japanilaisvalmistajat tuomassa superpuhelimiaan uusille markkinoille
Japanilaiset puhelinvalmistajat ovat laajentumassa uusille markkina-alueille, kertoo DigiTimes-uutispalvelu. Aiemmin japanilaisvalmisjat ovat keskittyneet lähinnä kotimarkkinoilleen ja toimineet läheisessä yhteistyössä japanilaisoperaattorien kanssa. Laajentumiseen Japanin ulkopuolelle on johtanut maan puhelinmarkkinoiden viime aikoina tapahtunut hidastuminen.

Japanilaisia puhelimia pidetään yleisesti hyvin edistyksellisinä muuhun maailmaan verrattuna. Esimerkiksi näyttöjen tarkkuudet ovat hyvin suuria, ja myös mobiili-TV ja ja mobiilimaksaminen ovat olleet jo jonkin aikaa Japanissa hyvin laajasti käytössä olevia palveluita.

Fujitsu ja NTT DoCoMo muun muassa tuovat F905i-puhelimen (kuvassa) markkinoille myös Taiwanissa Far EasTone Telecommunicationsin kautta. F905i:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,2 tuuman kääntyvä näyttö, jonka tarkkuus on 480x862 pikseliä, ja 3,2 megapikselin kamera. Lisäksi F905i:stä löytyy tekniikka, joka reaaliajassa hidastaa puhetta puheluissa 30 prosentilla helpottaen asioiden ymmärtämistä.



Far EasTone Telecommunicationsin kautta markkinoille on tulossa myös Sharpin WX-T923-puhelin. Jo aiemmin Sharpin on kerrottu palaavan myös Kiinan puhelinmarkkinoille.

Kyocera suunnittelee myös lähitulevaisuudessa laajentuvansa muun muassa Yhdysvaltain ja Intian markkinoille. Kyocera hankki omistukseensa vähän aikaa sitten Sanyon puhelinliiketoiminnan. Myös NECin kerrotaan suunnittelevan markkinoidensa laajentamista Hong Kongista aloittaen. Lähes tulkoon kaikki japanilaisvalmistajat aikovat siis lähteä valloittamaan uusia markkina-alueita.

Monet japanilaisvalmistajat käyttävät puhelintensa valmistuksessa yhteistyökumppaneina taiwanilaisia OEM/ODM-valmistajia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
Setämies (vahvistamaton)

1

Näitä herkkuja olen Aasiassa nähnyt jo vuosia sitten. Jos joskus sais suomeen niin heti ostaisin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KaksoisV (vahvistamaton)

2

Kyllä on ruman näköinen tuo puhelin tuossa kuvassa, toivottavasta ainakin muut ovat hienompia :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lake (vahvistamaton)

3

Ei jäi tuollasta puheenhidastustekniikkaa tarvii oikeesti ku jossaki japanin kielessä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Isojorma (vahvistamaton)

4

Kyllä tuo puheenhidastustoiminto tulisi tarpeeseen. Vaimo nääs soittelee. Toisaalta jos se kälkättää nyt 40 min. niin hidastettuna se kestäisi vielä kauemmin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
karit (vahvistamaton)

5

Ei kait tuota puheen hidastusta Suomessa tarvita. Suomen kielen tempo on hieman eri kuin Japanin. Yleisesti ottaen nuo ominaisuudet ei tunnu kummosilta, mutta yhdistettynä Japanilaiseen verkkoon, ne onkin jo todella toimivat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
erkki (vahvistamaton)

6

onkohan tuollanen hidastus kuinka kätevä jos 40 min puhelu pitenee 52 minuutin puheluksi ja samalla toisen pään reagointiaika kasvaa samassa suhteessa ;) Eli jorma sanoo "heippa" vasta 12 min sen jälkeen kun vaimo on jo lopettanut

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Juho (vahvistamaton)

8

Itselläni oli itseasiassa juuri tuo puhelin kun japanissa puolisen vuotta asuin, hyvä luuri. Mielellään käyttäisin suomessakin, mutta ei suomen verkoissa voisi niistä varmaan hyödyntää kuin murto-osan. Tuo kuva nyt on hiukan heikko, ja ei sitä screeniä ole pakko siinä poikittain pitää, kun sitä pitää normaalisti niin ihan normaalin puhelimen näköinen. =)

Olisihan se kiva saada tänne eurooppaankin japanilaisia kilpailijoita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.