Nokia ja Securitas yhteistyöhön: hälytä itsellesi apua ja tiedä missä läheisesi ovat

4
Markus Lehtiniitty

Nokia ja Securitas yhteistyöhön: hälytä itsellesi apua ja tiedä missä läheisesi ovat
Nokia ja Securitas julkistivat tänään tulevan yhteistyönsä. Yhteistyön tarkoituksena on parantaa henkilökohtaista ja jokapäiväistä turvallisuutta yhdistämällä Nokian vahvuus mobiilissa tekniikassa ja Securitaksen osaaminen turvallisuuspalveluissa.

Yhteistyö alkaa uuden Securitas Safe-2-Go -sovelluksen myötä. Se tuodaan aluksi kaupallisesti markkinoille vuoden 2009 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Ruotsissa ja myöhemmin vuoden 2009 aikana muissa Euroopan maissa. Toistaiseksi epävirallisten tietojen mukaan Safe-2-Go-sovelluksen käyttö tulee maksamaan Ruotsissa 59 kruunua, eli noin 5,4 euroa, kuukaudessa. Hinnoittelusta muilla markkinoilla ei toistaiseksi ole tietoa.

Safe-2-Go-sovellus tarjoaa neljä erilaista palvelua: Assist, Find, Zone ja Friends. "Tämän tyyppisiä turvallisuus- ja turvapalveluita kohtaan on olemassa paljon kasvavaa kiinnostusta. Yhteistyö Nokian kanssa mahdollistaa palveluidemme muuttamisen mobiileiksi ja nopean massamarkkinan tavoittamisen", sanoo Magnus Friberg, Securitaksen Alert Services, Track & Trace Europe -yksikön markkinointi- ja kehitysjohtaja.



Assist mahdollistaa yhteyden Securitakseen päin ja hädän tullessa Securitas näkee soittajan nimen, sijainnin ja yhteyshenkilöt, joihin ottaa yhteyttä. Käytännössä kyseessä on siis vain hätätilanteessa käytettävä palvelu. Palvelun ansiosta esimerkiksi ambulanssin ohjaus paikalle onnistuu helposti.

Find tarjoaa mahdollisuuden paikantaa tietty henkilö, Zone puolestaan lähettää tekstiviestihälytyksen tietyn henkilön tullessa ennalta määrätylle alueelle tai vaihtoehtoisesti poistuessa sieltä ja Friends tarjoaa yleiskuvan siitä, missä ryhmä ihmisiä parhaillaan oleskelee.

Uuden sovelluksensa myötä Securitas odottaa erilaisten turvapalvelujen leviävän aiempaa laajempaan käyttöön GPS:n sisältävien puhelimien kautta. Safe-2-Go-sovelluksen kerrotaan toimivan kaikissa GPS-paikannuksella varustetuissa S60-alustan älypuhelimissa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (4)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.