Nokian Comes with Musicissa ei esiinny väärinkäyttöä

5
Markus Lehtiniitty

Nokian Comes with Musicissa ei esiinny väärinkäyttöä
Nokian Comes with Music -palvelussa ei ole esiintynyt väärinkäyttöä, kertoi Nokian Services-yksikössä viihde- ja yhteisöpalveluista vastaava johtaja Tero Ojanperä musiikkialan MidemNet-messuilla Ranskan Cannesissa.

Comes with Music on palvelu, joka myydään yhdessä uuden puhelimen kanssa ja mahdollistaa käyttäjälle vuoden ajan rajattoman musiikin lataamisen ilman erillistä maksua. Käyttäjä saa pitää vuoden aikana lataamansa musiikkikappaleet myös vuoden latausajan päätyttyä. Palvelun hinta on leivottu sisään sen kanssa myytävän puhelimen myyntihintaan.

Yleisesti on esiintynyt epäilyjä, että Comes with Music -palvelua "käytettäisiin väärin" eli palvelusta ladattaisiin todella suuria määriä kappaleita. Nokian Tero Ojanperän tätä ei kuitenkaan tapahdu ja hänen mukaansa osa ihmisistä lataa kappaleita enemmän ja osa vähemmän, jolloin erot tasoittuvat.

"Muutamat bloggaajat latasivat paljon, mutta kun he huomasivat, että Nokia ei tee asialle mitään, he luovuttivat. Kukaan ei tosiaankaan näytä väärinkäyttävän palvelua", Ojanperä sanoi The Daily Telegraphin haastattelussa.



Comes with Music -palvelu on toistaiseksi ollut saatavilla vain Ison-Britannian markkinoilla nyt kolmen kuukauden ajan ja vain muutaman puhelinmallin kanssa. Lisäksi Nokia ei ole onnistunut houkuttelemaan kumppanikseen yhtään operaattoria tarjoamaan palvelua. Comes with Music onkin saattanut olla Nokialle toistaiseksi pieni pettymys.

Ojanperän mukaan Comes with Music tulee seuraavaksi laajenemaan Singaporeen ja Australiaan seuraavien kymmenen viikon aikana. Tämän vuoden aikana Ojanperän mukaan tarkoitus on laajentaa Comes with Music myös Latinalaisen Amerikan markkinoille, kuten myös Yhdysvaltoihin ja laajemmin kattamaan Euroopan markkinat. Laajentumista Euroopassa helpottaa jatkossa muun muassa Ojanperän mukaan jo solmittu Euroopan kattava sopimus levy-yhtiöiden kanssa.

Lisäksi Ojanperä kertoi Nokian myös tutkivan videoiden ja musiikkilehtien uutissisällön lisäämistä osaksi musiikkipalveluitaan mainoksia vastaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
Odottelija (vahvistamaton)

1

Äh, ei vieläkään sen suuremmin tietoa koska Suomeen olisi tulossa. Aiemmin on tullut kuva, että tulisi jo 2009 alkupuolella, mutta tuo uutisen perusteella vaikuttaisi tulevan vasta myöhemmin tänä vuonna. Katsotaan nyt jaksaako odotella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Makko (vahvistamaton)

2

Soittakaa nyt joku tuolle Ojanperälle, että saatais lisätietoa. Mutta on aika ymmärrettävää , että tässä haastattelussa sitä mainittu koska lähde oli ulkomaalainen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
"käytettäisiin väärin" (vahvistamaton)

3

Onko se väärinkäyttöä jos lataa niin paljon musiikkia kun haluaa? Eikös pakettiin kuuluu RAJATON musiikin lataus?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jefa (vahvistamaton)

4

ehkä sillä tarkoitetaan sitä, että palvelua ei ole tarkoitettu siihen että jokainen palvelun tilaaja lataa _kaiken_ mitä sieltä saa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joker_ (vahvistamaton)

5

Lainaus:

ehkä sillä tarkoitetaan sitä, että palvelua ei ole tarkoitettu siihen että jokainen palvelun tilaaja lataa _kaiken_ mitä sieltä saa.

Tarkoitettiin kumpaa vain, niin ei se asiaa mihinkään muuta. Miten voin käyttää palvelua samaan aikaan noudattaen kaikkia ehtoja, mutta silti väärinkäyttää? En koskaan uskonut, että tällainen "logiikka" leviäisi internet-operaattoreita pidemmälle, jotka ovat jo pitkään valittaneet kuinka ihmiset väärinkäyttävät heidän myymäänsä palvelua kuluttamalla kaistaansa sen verran mistä maksavat.

Väärinkäyttöä voi ilmetä vasta kun jätetään noudattamatta jotain palvelun ehtoja. Uutisessa ei nyt käy ilmi, mistä mahdollisista ehdoista on kysymys.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.