MWC: Nokia avaa ohjelmistokaupan

5
Matti Robinson

MWC: Nokia avaa ohjelmistokaupan
Kuten kaikki ounastelivat, Nokia kertoi tänään Mobile World Congress -messuilla avaavansa oman ohjelmistokauppansa, kertoo Nokia Conversations -blogi. Ovi Store luotiin kilpailemaan suosittua Applen App Storea ja Android-käyttöjärjestelmissä toimivaa Android Marketia vastaan.

Nokia N97 on ensimmäinen puhelin, jossa Ovi Store on valmiiksi asennettuna, mutta myös useat muut S40- ja S60-luurit saavat ohjelmistokaupan asennettavaksi. Ovi Storeen tullaan yhdistämään Nokian Mosh- ja Download-palvelut.

Ohjelmistokauppa aukea näillä näkymin toukokuussa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

2

Saapa nähdä, onko tuokaan nyt niin erikoinen. Jos yhdistää vain Lataa- ja Mosh -palvelut, ei lopputulos ole vielä mitenkään häikäisevä. Lataa -valikko on nykyisellään surkea ja lisäämällä siihen jotain, ei se muutu käytännössä paremmaksi. Samalla pitää toimintaan saada lisää applemaisuutta.

Nykyäänhän koko lataa-valikko tuntuu olevan olemassa siksi, että Nokia voi mainostaa kännyköiden tukemissa formaateissa sellaisia, jotka tuetaan oikeasti vain lataamalla kymmeniä euroja maksavia ohjelmia lataa-valikosta. Ja tämä on ihan Nokian puolelta sanottua. Nokia tekee yhteistyötä ohjelmistoyritysten kanssa ja sen takia ohjelmat voivat olla maksullisia, vaikka ne mainittaisiin puhelimen ominaisuuksissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Phiidöör (vahvistamaton)

3

@Mikael

Huhhuh, tuo jälkimmäinen kappale vaati kaiken mun ymmärryskapasiteetin :) En ole itse kurkannut paljoa tuonne lataa-valikkoon (vähän poikkeavasta syystä johtuen), mutta se hieman vaikuttaa enemmän kaupalliselta kanavalta...mutta pitäähän niillekin olla jokin yksinkertainen jakelukanava, eikö? Mosh taas vaikuttaa aivan päinvastaiselta...

On vähän hassua sanoa, että Ovi kilpailisi App Storen tai Android Marketin kanssa...tai noh, ehkä kyse on siitä, että kilpaillaan enemmän kehittäjistä kuin varsinaisista asiakkaista....

Vastaa
Dreamlore
Dreamlore

4

Toivottavasti tästä tulisi oikeasti jotain. Nykyää tuo Lataa on kyllä niin turha härpäke että poistoon joutaisi. Eikä tuosta Moshistakaan paljoa irti saanut. Apple vaan on hoitanut homman tyylikkäästi kotiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.