Nokialta E71i viiden megapikselin kameralla?

18
Matti Robinson

Nokialta E71i viiden megapikselin kameralla?
Nokian yksi suosituimmista puhelimista viimeisen vuoden aikana on ollut E71-älypuhelin. QWERTY-näppäimistöllä ja 3,2 megapikselin kameralla sekä tietysti erinomaisilla viestintäominaisuuksilla varustettu puhelin on löytänyt monen bisnesmiehen taskuun. Koskaan puhelin ei ole kuitenkaan täydellinen, joten tämänkin älypuhelimen kuorien alta löytyy jotain vikaa.

Yksi suurimmista E71:n heikkouksista on sen alisuorittava 3,2 megapikselin kamera. Suttuiset kuvat ovat kohta kuitenkin menneen talven lumia, mikäli uskoo UnwiredViewin usein paikkansa pitäviä ennustuksia. Heidän mukaansa Nokia olisi tuomassa syksyllä markkinoille E71i-mallia, jonka kamerasta löytyisi viiden megapikselin kenno.

Samalla puhelimen alusta päivitetään Feature Pack 2:een ja puhelin saa mokan-/ruskeanvärisen kuoren. Muita suuria uudistuksia ei puhelimeen ilmeisesti tehdä.



UnwiredViewin mukaan puhelin voidaan julkistaa jo syyskuussa järjestettävässä Nokia World -tapahtumassa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
Kaakatus (vahvistamaton)

1

Jos 3.2MPix kennolla tulee suttua, niin kyllä vika on jossain ihan muualla kuin pikselien määrässä. Noh, tokihan tuo 5MPix kenno lisää haluttavuutta, vaikkei oikeaa parannusta tulisikaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Amiga 500 (vahvistamaton)

3

Ihme juttu muutenkin tuo pikselien määrän seuranta. Niistä on tullut jonkinmoinen myyntivaltti perus-Perteille. Kännykameroiden optiikka on niin hirveän laatuista, että ei paljon innosta se että saa surkean kuvan suuremmassa koossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
backwall (vahvistamaton)

4

Nokian 5MPixit on optiikaltaan parempia kuin 3.2MPixit eli pikselien mukana tulee laatua, mutta korrelaatio ei tarkoita kausaliteettia.

Vastaa
teosto
teosto

5

kuka täysjärkinen edes käyttää kännykän kameraa.
koskaan ottanyt yhteen kuvaa kännykän kameralla.

testimielessä olen ottanut ja laatu on niin huonoa että silmiä sattuu.
kännykän kuin kännykän kamera.

ennemmin kunnon digipokkari ja siihen kaveriks kunnon järkkäri ni alkaa kuviakin tulemaan eikä mitää ihme pikselimössöjä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
applettaja (vahvistamaton)

6

Hyvä esimerkki myös siitä että megapixelit ei ole kaikki kaikessa on iPhone. Nimittäin vaikka megapixeleitä on vain 2 kuva on siihen verrattuna oikein hyvä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ihminen (vahvistamaton)

7

@6.
Enpä nyt menis tuotakaan vannomaan. Hirveää jälkeä tulee, kun on vähänkin pimeämpää. Lähes kaikilla puhelimilla saa kirkkaassa päivänvalossa siedettäviä kuvia, mutta kun vähänkin hämärtyy on laatu hirveää.

Mutta itse uutiseen. Kyllähän tuo varmasti bisnessmiehiä houkuttelee ja kyllä, yleensä puhelimissa suurempi kenno 3.2Mpix -> 5Mpix tuo myös paremman laadun kuviin. Vrt. N73 ja N95.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jartar (vahvistamaton)

9

@5
Aika monikin täysjärkinen. Avopuolisoni on opiskellut valokuvaajaksi ja nykyään kuvaa ja kirjoittaa työkseen. Omistaa järkkärin jolla saa ammattitason kuvia.

Monet kuvat kuitenkin ottanut ihan perus 2mpix kännykameralla koska se on aina mukana. Ikuistetun hetken arvo on monesti niin suuri että kuvanlaadun heikkous ei sen arvoa tiputa.

Olisihan se kiva ottaa aina järkkärillä kuvat mutta ei sitä huvikseen minnekkään viitsi kantaa. Digipokkari olisi helppo ottaa mukaan mutta monesti se jää kotia. Kännykkä aina mukana joten hetken saa ikuistettua aina tarvittaessa :)

Eikä kenenkään ns. "tavallisen tallaajan" kannata ostaa järkkäriä. Jos sillä ei osaa ottaa kuvia niin pokkarilla saa ihan yhtä hyviä kuvia. Itse katsellut monia järkkärillä otettuja kuvia joiden taso niin onneton että ei tiedä itkeä vaiko nauraa.

Sitten vasta kun tietää valokuvauksen alkeet ja pystyy/opettelee ottamaan kuvia siten että kaikki säädetään manuaalisesti niin järkkäriä voi miettiä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
asd (vahvistamaton)

10

@applettaja

olen huomannut tuon myös itsekin, yllätyin kuinka hyvää kuvaa 2mpix kameralla saa otettua, monet hyvät muistot ikuistettu iPhonen kameralla ja hyvin voi jälkeenpäinkin niille naureskella.

Mutta asiasta kolmanteen, uusi iPhone tulossa kesällä ja tässä taas esillä suurta innovaatiota Nokialta -_-

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Marko (vahvistamaton)

11

itse kuvaan videoo vaan enimmäkseen ja nykyinen puhelin tällä hetkellä 5800 jossa 3,2 kamera ja edellinen oli N95 8Gb jossa 5Mpix kamera niin kyllä niissä on eroo aivan älyttömästi varsinkin videokuvauksessa jossa ainakin N95:lla tuli todella nätin näköistä pätkää

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

12

Joo kyllä 5 Mpix on paljon parempi kuin 3.2Mpix. Jotenkin kuva on selvempi ja vähempi kohivesampi. Perustelen kommenttini omiin käyttökokemuksiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jehuu (vahvistamaton)

13

Ei sillä kameralla tee mitään, jos ei optiikka ole kunnossa. 5Mpix tai 2Mpix, ihan sama. Surkea se kamera kyllä on, muuten hyvä puhelin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kaakatus (vahvistamaton)

14

@6 Vertaat nyt kahden ihan eri puhelimen kameroita keskenään? Onko se nyt mikään ihme että oman aikansa lippulaivamallilla tulee parempia kuvia? Onhan niissä eri optiikkakin, joten suora vertaaminen ei toimi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Stube (vahvistamaton)

15

Tuli mieleen tuosta mainitusta E71:n kuvien suttuisuudesta, että moniko laitteen omistaja edes tietää kuvan tarkennuksesta T-näppäintä painamalla?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Phiidöör (vahvistamaton)

16

jarjar sanoikin melkein kaiken oleellisen.

Lisänä voin sanoa, että kännykän kameraa voi käyttää muuhunkin kuin ns. perusvalokuvaukseen. Esimerkiksi voit ottaa kuvan jostain paperilla olevasta tärkeästä tiedosta, ja se tieto on nyt sulla mukana kännykässä eli kamera toimii muistin apuna. Ja tuolloin kameran ei tarvitse tuottaa kauniita kuvia vaan ainoastaan riittävän tarkkoja.

Ja sanon nyt samaa, mitä olen aikaisemminkin heittänyt ilmoille: jännä huomata, että on tullut aikamoinen vastareaktio tuolle, että ennen on huudatettu suuremman olevan parempi pikselimäärissä. Nyt huudetaan periaatteessa päinvastaista, vaikka ei osata sanoa kameran muista ominaisuuksista mitään.

@teosto
Mitä sä sillä digipokkarilla enää mitään teet, jos sulla on se järkkäri jo matkassa...?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
senior (vahvistamaton)

17

Eipä se pixelien määrät suoranaisesti vaikuta kuvan laatuun.
Vanhoilla Samsungin 1Mpix puhelimella sai parempia, kuin esim nokian 2Mpix E71 luurilla.

Kamera-ajuri, optiikka, ja kennonlaatu on melkein ne tärkeimmät vaikuttajat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.