Googlen Android-käyttöjärjestelmän tulevaisuudesta tietoa

5
Markus Lehtiniitty

Googlen Android-käyttöjärjestelmän tulevaisuudesta tietoa
Googlen Android-käyttöjärjestelmän tulevaisuudesta on nyt saatu lisätietoa. Googlen julkistettua aiemmin tällä viikolla tuovansa vuoden päästä markkinoille uuden Chrome-käyttöjärjestelmän, jäivät Androidin tulevaisuudennäkymät hieman hämyisiksi.

Google tulee jatkamaan Androidin kehitystä kuten tähänkin asti. Asiasta kertoi Googlella muun muassa Android-alustan kehityksestä vastaava johtaja Andy Rubin. Rubinin mukaan Chrome-käyttöjärjestelmä ei voi korvata Androidia, koska puhelinkäyttöjärjestelmän tulee hallita erittäin hyvin muutamia tiettyjä asioita, kuten virranhallinta ja yhteydet puhelinverkkoon.

Jatkossa Android-alustaan tullaan tuomaan enemmän sosiaalisten verkostopalveluiden, kuten esimerkiksi Facebook, tukea. Rubin mainitsi esimerkiksi, että puhelun tullessa näytöllä voisi näkyä soittajan nimen lisäksi hänen verkostopalvelusta haettu kuvansa sekä viimeisin tilapäivityksensä. Lisäksi jatkossa Androidin kehitystyössä on tarkoitus erityisesti paneutua useampien laskutusvaihtoehtojen kehittämiseen kolmannen osapuolen kehittäjille.



Lisäksi Rubin kertoi, että seuraavat Android-kehitysversiot ovat nimiltään Donut, Eclair ja Flan. Aiemmin keväällä Android-alustalle julkaistiin Cupcake-päivitys. Google on nimennyt kehitysversiot jälkiruokien nimillä aakkosjärjestyksessä. Tulevien päivityksien aikataulusta ei toistaiseksi ole tietoa.

Rubinin mukaan tämän vuoden aikana markkinoille on tulossa globaalisti 15-20 erilaista Androidilla varustettua puhelinta.

Andy Rubin puhui Googlen ja T-Mobilen yhteistilaisuudessa Yhdysvaltain San Franciscossa. Asiasta kertoi muun muassa Wall Street Journal.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (5)

Quiote
Quiote

1

Puhelimet vaativat kasvavalla vauhdilla nopeita ja jatkuvia yhteyksiä nettiin, toivottavasti operaattorien palvelut pysyvät perässä.

Vastaa
msly
msly

2

Totta.

Itseäni huolestuttaa hieman, että monien viimeaikaisten uutisten mukaan monet muut valmistajat ovat integroimassa suosittuja verkostopalveluja tiukasti puhelimiinsa - mutta ei Nokia. Toki esimerkiksi Nokian N97:n mukana tulee aloitusnäytön Facebook-widget, mutta monien muiden valmistajien tulevissa alustoissa tuki verkostopalveluille integroidaan aivan ytimeen.

Toivottavasti myös Nokia tulee jatkossa tekemään näin, koska mielestäni se on parempi toteutustapa. Toisaalta varovaisuudella on sijansa tässäkin, sillä trendit vaihtelevat. MySpace, Facebook, Twitter ja kymmenet nykyisin pienemmät palvelut...suosio voi nousta ja laskea nopeasti.

Vastaa
jehu80
jehu80

3

^^^ Ja hinnoittelu ^^^ 10€/kk mobiilinetistä on käyttömukavuuteen nähden sellainen summa, jonka vielä maksaa mielellään - mutta ei enempää.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

4

Nokia on aina tullut 2-3v muita valmistajia jäljessä joten se pistää noi jutut joita muut pistävät nyt noin 3vuoden päästä omiin puhelimiinsa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.