Nokia julkisti Surgen AT&T:lle

5
Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti Surgen AT&T:lle
Nokia on julkistanut Surge-nimisen mallin, joka tulee saataville vain Yhdysvaltain markkinoilla AT&T-operaattorin kautta. Surgessa on panostettu erityisesti yhteisöllisiin ominaisuuksiin muun muassa tilapäivityksien lähettämisen Facebookiin ja Twitteriin mahdollistavalla sovelluksella. Surge on suunnattu ennen kaikkea nuorille.

Kyseessä on S60-alustalla varustettu älypuhelin. Puhelimessa on sivusta esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö ja Surgen muotoilu kokonaisuudessaan on Nokialle melko epätyypillistä. Surgen muihin ominaisuuksiin kuuluvat kahden megapikselin kamera, GPS-paikannus, internetselain, Bluetooth-yhteys stereotuella, musiikkisoitin, FM-radio sekä tuki AT&T:n lukuisille palveluille. Nokian omia Ovi-palveluita ei Surgesta löydy. Puhelimeen esiasennettuna toimitetaan kuitenkin Asphalt 4, Guitar Hero III, Monopoly and iPlay bowling -pelit.

Surgen näyttö on kooltaan 2,4 tuumaa ja tarkkuudeltaan 240x320 pikseliä. Näyttö kääntyy automaattisesti kiihtyvyysanturin neuvomana.



Erityisesti Surgessa on panostettu viestintäominaisuuksiin. Se tukee Oz Email ja Oz IM -palveluita sekä Mail for Exchangea. Viestitoimintoihin pääsee käsiksi erillisen näppäimen kautta.

Sisäistä muistia Surgessa on 128 megatavua ja lisäksi siitä löytyy microSD-muistikorttipaikka. Surge tukee neljää GSM-taajuutta (850/900/1800/1900 MHz) ja kahta 3G-taajuutta (WCDMA 850/1900 MHz). 3G-verkossa tuetaan latauksia nopeuttavaa HSDPA-tekniikkaa ja GSM-verkossa GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä. Surge toimisi siis myös Suomessa GSM-verkoissa, mutta ei 3G-verkoissa.

Painoa puhelimelle on kertynyt 121 grammaa ja sen mitat ovat 97 x 71 x 15,5 millimetriä. Surgen hinta on kahden vuoden AT&T:n liittymäsopimuksella 79,99 dollaria alennuksen jälkeen ja saataville se on tulossa AT&T:n kaupoista muutaman seuraavan viikon aikana.

Nokian lehdistötiedote asiasta (englanniksi)


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
jussipussi42 (vahvistamaton)

1

jotain tälläistä kun saisi suomeenkin. Tosin isompi näyttö olisi plussaa.

Vastaa
NeoGeo1
NeoGeo1

2

tää on kyllä harmillista, että nokia tekee kaikki hienot puhelimet vaan usaan operaattoreil, oli aikasemminki joku läppämallinen puhelin jollekki operaattoril mikä oli todella kivan näköne

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abvcfgds (vahvistamaton)

3

Ihan pirun tyylikäs ja käytännöllisen tuntuninen, ei sitten suomessa voinut julkaista... go nokia

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abvcfgds (vahvistamaton)

4

Ihan pirun tyylikäs ja käytännöllisen tuntuninen, ei sitten suomessa voinut julkaista... go nokia

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.