Cseries ja Xseries jatkossa Nokian malliston selkärangat?

2
Markus Lehtiniitty

Cseries ja Xseries jatkossa Nokian malliston selkärangat?
Eilen paljastimme Nokian hakeneen tavaramerkkiä Suomessa Cseries-nimelle. Uutisemme noteerattiin käytännössä kaikilla maailman suurimmilla puhelinsivustoilla ja pallo lähti pyörimään.

Suomalainen Digitoday jatkoi etsintää ja löysi Euroopan yhteisön sisämarkkinoiden harmonisointiviraston OHIM:n tietokannasta Xseries-tavaramerkin, jota Nokia oli alun perin hakenut Sveitsissä.

Useat ulkomaiset puhelinsivustot spekuloivat uutisissaan Cseriesin tulevan sisältämään mahdollisesti Nokian maemo-alustaan perustuvia laitteita, ja että nimen C-kirjain tulisi sanasta "computer" eli suomeksi tietokone.



Xseries-tavaramerkin paljastuminen kuitenkin (ainakin omasta mielestäni) yhä vahvistanee eilisiä arvauksiani siitä, että jatkossa Nokian Connect-kategorian laitteet kuulusivat Cseriesiin ja Live-kategorian nyt paljastuneeseen Xseriesiin. Tämä olisi vain loogista, sillä nykyisin Achieve-kategorian laitteet kuuluvat Eseries-brändin alle ja Explore-kategorian laittee Nseriesiin. Ilmeisesti useimmat tuntevat kuitenkin Nokian laitekategorisoinnin melko huonosti, joten he eivät tule ajatelleeksi asiaa tältä kantilta.

Nykyisin Connect- ja Live-kategorioiden laitteet nimetään nelinumeroisilla numerosarjoilla ja mahdollisilla lisänimillä, kuten classic, slide tai XpressMusic. Kyseisten kategorioiden mallit muodostavat Nokian puhelinmallistosta suurimman osan, joten jos jatkossa ne kuuluvat Cseriesiin ja Xseriesiin, muodostavat nämä sarjat jatkossa Nokian malliston selkärangan.

Mitään tietoja tulevista Cseries- tai Xseries-puhelimista ei toistaiseksi ole. On mielenkiintoista nähdä, koska Nokia julkistaa ensimmäiset kyseisiin sarjoihin kuuluvat puhelimensa.

Nokia haki Xseries-tavaramerkkiä 15. huhtikuuta Sveitsissä. Cseries-tavaramerkkiä Nokia haki puolestaan päivää aiemmin Suomessa. 29. huhtikuuta Nokia haki molempien laajempia yhteisötavaramerkkejä OHIM:n tietokannan mukaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.