Applen ja RIM:n markkinaosuus 3 %, voitto-osuus 35 %

5
Markus Lehtiniitty

Applen ja RIM:n markkinaosuus 3 %, voitto-osuus 35 %
Vain reilut kaksi vuotta sitten puhelinmarkkinoille saapunut Apple ja viime vuosina huomattavasti asemiaan vahvistanut BlackBerry-valmistaja RIM haukkaavat puhelinvalmistajien voitoista huomattavasti markkinaosuuksiaan suuremman osuuden.

Vuonna 2008 Applen ja RIM:n yhteenlaskettu markkinaosuus maailman matkapuhelinmarkkinoilla oli vain kolme prosenttia, mutta voitoista nämä kaksi valmistajaa kahmivat itselleen yli kolmanneksen, 35 %. Asiasta kertoo Deutsche Bankin analyytikko Brian Modoff raportissaan, johon Wall Street Journal viittaa jutussaan.

Tänä vuonna samainen raportti odottaa Apple ja RIM -kaksikon markkinaosuuden nousevan viiteen prosenttiin ja voitto-osuuden loikkaavan 35 prosentista 58 prosenttiin.

Maailman suurin puhelinvalmistaja Nokia on Deutsche Bankin raportin mukaan ainoa puhelinvalmistaja Applen ja RIM:n ohella, jonka voitto-osuus ylittää markkinaosuuden. Nokia nappasi viime vuonna alan voitoista 55 prosenttia.



Apple ja RIM valmistavat ainoastaan älypuhelimia, joita myydään huomattavasti korkeammilla hinnoilla kuin puhelimia keskimäärin muuten. Älypuhelinten myynti kattoi koko puhelinmyynnistä vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä noin 13 prosenttia ja Applen ja RIM:n yhteenlaskettu osuus älypuhelinmarkkinoista oli 32 prosenttia. Lisäksi Modoffin mukaan ne hyötyvät suuremmista operaattoreiden subventioista verrattuna muiden valmistajien puhelimiin.

Voitto-osuuden mittaaminen on relevantimpi mittari tarkastella eri puhelinvalmistajien menestystä kuin markkinaosuus. Se antaa paremman kuvan markkinoiden muutoksesta sekä Applen ja RIM:n vaikutuksesta puhelinmarkkinoihin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
jepjep (vahvistamaton)

1

Heh, karua kieltä kyllä ja jos joku vielä väittää, että Applen tuotteet eivät ole ylihintaisia, niin väittää jotain ihan muuta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

2

"Heh, karua kieltä kyllä ja jos joku vielä väittää, että Applen tuotteet eivät ole ylihintaisia, niin väittää jotain ihan muuta."

Kertoo siitä, että Apple on todellakin onnistunut luomaan jotain, joka kiinnostaa ihmisiä hintalapustaan huolimatta. Ja ei kai siinä ole mitään pahaa, jos osaa tehdä jotain sellaista, josta voi pyytää reilustikin enemmän, kuin mitä valmistus.

Ja ylihinnasta puheenollen, eiköhän esim. N97:n hinnassakin ole aika runsaanlaisesti ilmaa. Maksaa yli 600 euroa, mutta näyttökin on halvemmasta päästä (resistiiviset näytöt eivät maksa yhtä paljon kuin kapasitiiviset), eikä prosussakaan ole kehumista! Ja näppäimistökin on vain kolmerivinen, vaikka nappulat tuskin maksavatkaan juuri mitään muutenkaan. Että silleen...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

3

App£en nimi riittää 90% ostajista, katteisiin/ rautaan katsomatta.

Vastaa
DraReb
DraReb

5

"Miksi kommentoijat inisevät Applen voitto-osuuksista (35%) kun samaan aikaan Nokia niisti 55% voitto-osuuden."

Koska puhelinta kohtainen voitto osuus on niin paljon suurempi Aplella kuin Nokialla.

Mielenkiintoisinta uutisessa on minusta se että muille valmistajille jää säälittävä 10% voitoista. Nokian voitot ovat siis ihan omaa luokkaansa ja viime vuosina ne ovat olleet vieläkin kovempia ennen kuin Rim ja Apple astuivat markkinoille tosissaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.