Apple suunnittelee muutoksia suosittuun App Storeen?

3
Markus Lehtiniitty

Apple suunnittelee muutoksia suosittuun App Storeen?
Apple suunnittelee muutoksia iPhone-puhelintensa suosittuun App Store -sovelluskauppaan. Muutosten tavoitteena olisi parantaa uusien sovellusten löydettävyyttä.

Nykyisin App Storessa sovelluksia ja pelejä voi selata 20 eri tyylistä sisältöä sisältävän kategorian kautta tai suosituimpien latausten listan perusteella. Tämä malli toimi hyvin App Storen alkutaipaleella, mutta valikoimien laajentuessa kaupan sisältöön tutustuminen on käynyt liian hankalaksi.

Applen operatiivinen johtaja Tim Cook kommentoikin asiaa Applen tämänviikkoisen tulosjulkistuksen jälkeisessä konferenssipuhelussa vastatessaan analyytikko Charles Wolfin kysymykseen: "Kuten tiedät, nykyisin jaottelemme sisällön sen tyypin mukaan, jonka lisäksi nostamme esille suosituimmat sovellukset ja niin edelleen. Tajuamme kuitenkin, että meillä on mahdollisuus tehdä asiat vielä nykyistä paremmin ja työskentelemmekin asian parissa". Cookin mukaan Applella on "joitakin ideoita" käyttökokemuksen parantamiseksi.



App Storesta löytyy jo yli 65 000 erilaista sovellusta peliä. Apple avasi iPhone-puhelimille ja iPod touch -medialaitteille tarkoitetun App Storensa reilu vuosi sitten. Vuoden aikana palvelusta on tehty yli 1,5 miljardia latausta. Kaikki muut suuret puhelinvalmistajat ovat joutuneet seuraamaan Applen näyttämää esimerkkiä sovelluskauppojen saralla.

Nykyisin sovelluksen tulee nousta käytännössä 25 ladatuimman joukkoon saavuttaakseen suurempaa suosiota App Storessa. Suurin osa kaupan sovelluksista ei saavutakaan mainittavampaa suosiota, kun taas muutamista sovelluksista kasvaa todella suosittuja. Kaupan rakenne suosii edulliseksi hinnoiteltuja sovelluksia, kun taas mahdollisesti monipuolisemmat ja samalla kalliimmat sovellukset jäävät pimentoon. Aiemmin muun muassa Wall Street Journal on käsitellyt sovelluskehittäjien keinoja kasvattaa sovellustensa suosiota.

App Store on yksi Applen iPhone-puhelimen tärkeimpiä ominaisuuksia. "App Store on yksi tärkeimmistä strategisista yksilöllisistä ominaisuuksista, joita iPhone ja iPod touch tarjoavat", totesi myös Tim Cook.

Applen toiminta App Storen osalta on synnyttänyt kehittäjien keskuudessa myös laajaa kritiikkiä: muun muassa Applen sovellusten hyväksymisprosessia haukutaan epäluotettavaksi sekä hitaaksi ja kehittäjillä ei kerrota olevan mahdollisuutta kommunikoida Applen kanssa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Diazzi
Diazzi

1

Unohtui mainita se seikka, että iPhonelle ei kuka tahansa voikaan sovelluksia kehittää. Pitää ostaa Mac OS X:llä varustettu Mac-tietokone jotta voi luoda softaa iPhonelle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jackoff (vahvistamaton)

2

@1

Työhön pitää olla siihen tarkoitetut työkalut. Jos macci löytyy jo kämpiltä niin SDK lataukseen ja sormet sauhuaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jonathan (vahvistamaton)

3

@1

Olet ihan oikeassa, mutta miten tämä eroaa juuri mistään muusta sovelluskehityksestä? Kuinka helposti kehitän softaa Windows-mobilelle ilman Windowsia jne.?

Tuo vaatimus varmasti karsii jonkun verran kehittäjiä, mutta mielummin kohtuulliset kehitystyökalut yhdelle alustalle kuin huonot monelle (tai kohtuullinen yhdelle ja huonot muille).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.