Palmilta päivitys Prelle: tuo estetyn iTunes-synkronoinnin takaisin

4
Markus Lehtiniitty

Palmilta päivitys Prelle: tuo estetyn iTunes-synkronoinnin takaisin
Palm on julkaissut Pre-puhelimensa webOS-käyttöjärjestelmälle melko mittavan 1.1.0-päivityksen. Yksi päivityksen tuomista tärkeimmistä uudistuksista on Applen aiemmin estämän iTunes-synkronoinnin paluu.

Kerroimme viikko sitten Applen estäneen iTunesin päivityksen yhteydessä sen musiikkivalikoiman synkronoinnin Palmin Prehen. Apple oli jo aiemmin varoittanut, että Pre ei välttämättä tukisi iTunes-synkronointia kovinkaan pitkän aikaa. Apple haluaisi pitää iTunes-synkronoinnin omien iPod-mediasoittimien ja iPhone-puhelimensa yksinoikeutena.

Nyt Palm on kuitenkin tehnyt vastaiskun Applea kohti tuomalla synkronointiominaisuuden takaisin. On mielenkiintoista nähdä, miten Apple tulee nyt reagoimaan asiaan.



webOS:n 1.1-päivityksen muihin uudistuksiin kuuluvat muun muassa tuki Exchange ActiveSyncille sekä monet pienet korjaukset tai päivitykset alustan eri sovelluksiin, kuten kalenteriin, kameraan, kelloon, yhteystietoihin, sähköpostiin, viesteihin, puhelintoimintoihin ja internetselaimeen - eli siis käytännössä kautta alustan. Lisäksi päivitys tuo mukanaan Pretä myyvän Sprintin NFL-sarjan seuraamiseen tarkoitetun sovelluksen. Lisää tietoa 1.1.0-päivityksestä löytyy Palmin sivuilta.

Palm Pre on toistaiseksi saatavilla vain Pohjois-Amerikassa Yhdysvaltain ja Kanadan markkinoilla. Eurooppaan sen odotetaan saapuvan GSM- ja WCDMA-verkkoja tukevana versiona syksyn aikana. Tietoa puhelimen mahdollisesta Suomi-saatavuudesta ei ole. Lisää Prestä voi lukea aiemmista jutuistamme!


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (4)

kikuu
kikuu

1

Aika naurettavaa peliä tälläinen, että käytetään toisen valmistajan ohjelmaa ja vielä eston jälkeen julkaistaan joku estonkierrätyspäivitys. No säästääpä Palm hyvin rahaa kun ei tarvitse omia ohjelmia kehitellä...
Mitäköhän Apple mahtaa tykätä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

3

Saisivat siellä Palmilla keskittyä johonkin ihan muuhun kuin kissa-hiiri -leikkiin Applen kanssa. Ainakin tämän iTunes homman osalta. Firma on melkein konkassa, mutta muuta tekemistä ei kuitenkaan tunnu löytyvän, kuin Applen kanssa hiekkalaatikolla touhuaminen. Kumma porukkaa!

Jos ei muuta tekemistä löydy, voisivat kehittää vaikka jonkin ohjelman, jolla saisi korvattua iTunesin ainakin osittain Pren kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Rappio (vahvistamaton)

4

Näin se on täällä aina, jos joku tekee jotain siittä itketään jos siittä ei ole saatavilla alkuperäisen tekijän versiota vastaavaa toisen valmistajan tuotetta taas itketään. Fanipojat itkee aina oli syytä tai ei. Jos teillä ei ole laitetta tai ette sitä käytä STFU. Ihme itkemistä aina joka asiasta... tätä se on ja pahemmaksi menee..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.