China Unicom kiistää tiedot viiden miljoonan iPhonen ostosta

1
Markus Lehtiniitty

China Unicom kiistää tiedot viiden miljoonan iPhonen ostosta
China Unicom -operaattorin edustaja on kiistänyt tiedot väitetystä viiden miljoonan Applen iPhonen ostosta, josta kerroimme eilen. China Unicomin ja Applen neuvottelut asian tiimoilta kuitenkin jatkuvat yhä. Asiasta kertoo muun muassa cellular-news-sivusto.

"Keskustelut meidän ja Applen välillä ovat jatkuneet jo jonkin aikaa, mutta lopulliseen sopimukseen ei ole vielä päästy. Monenlaisia mahdollisuuksia on olemassa. Keskusteluille ei ole mitään erityistä aikataulua", kertoi China Unicomin edustaja Yi Difei uutistoimisto Associated Pressille.

Lisäksi Yi Difein mukaan erityisesti raportit viiden miljoonan iPhonen ostamisesta 10 miljardilla juanilla eli noin miljardilla eurolla, ovat vääriä.



Applen iPhonen markkinoilletuloa Kiinassa ja yhtiön neuvotteluja China Unicomin kanssa on vatvottu jo pitkään, ja jo monesti yhtiöiden on myös odotettu päässeen asiassa sopuun. China Unicom on ylivoimaisesti järkevin vaihtoehto iPhonen operaattorikumppaniksi Kiinassa, sillä operaattori rakentaa 3G-verkkonsa iPhoneissa jo nykyisin käytettävällä WCDMA-tekniikalla. China Unicomin liittymäkanta on nykyisin noin 133 miljoonan liittymän kokoinen.

iPhonen tuleva menestys Kiinan markkinoilla on toistaiseksi suuri kysymysmerkki. Esimerkiksi Intiassa ja Venäjällä iPhone ei ole pystynyt, ainakaan virallisten jakelukanavien kautta, saavuttamaan niin merkittävää suosiota kuin monilla muilla markkinoilla. Myös Kiinassa iPhonen korkea hinta voi nousta menestyksen esteeksi.

Kiinassa odotetaan tulevan myyntiin erikoisversion iPhonesta, josta olisi karsittu pois WLAN-yhteys. Lisäksi malli tukisi 3G/WCDMA-taajuuksia 900/1700/1900 MHz poiketen tavallisista iPhone 3G ja iPhone 3GS -malleista, jotka tukevat 850/1900/2100 megahertsin taajuuksia. Kiina-versio iPhonesta on jo käynyt läpi viranomaisten hyväksymisprosessin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
zzav (vahvistamaton)

1

Niin osasinkin ajatella, kyllä sinne paljon enemmän tullaan myymään jahka oikea aika koittaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.