Jenkit joutuvat odottamaan Nokian Comes with Musicia ensi vuoteen

3
Markus Lehtiniitty

Jenkit joutuvat odottamaan Nokian Comes with Musicia ensi vuoteen
Nokian Comes with Music -musiikkipalvelu ei saavu Yhdysvalloissa markkinoille tänä vuonna, kuten alun perin oli tarkoitus. Markkinoilletulo on sen sijaan tapahtumassa vasta ensi vuonna. Asiasta kertoi ensimmäisenä Forbes-lehti verkkosivuillaan.

Comes with Music on puhelimen mukana seuraava palvelu, jossa käyttäjä saa oikeuden ladata rajattomasti musiikkia 12-18 kuukauden ajan puhelimen ostosta. Kappaleet on varustettu DRM-kopiosuojauksin. Comes with Music on toistaiseksi saatavilla 10 maassa sekä neljän eri puhelinmallin yhteydessä. Nokia on saanut moitteita hitaudesta Comes with Musicin levittämisessä uusille markkinoille sekä uusien puhelinten yhteyteen.

Comes with Music saapui ensimmäisenä markkinoille Isossa-Britanniassa jo lokakuussa 2008, mutta Nokian edustaja on vahvistanut Forbesille palvelun Yhdysvaltain lanseerauksen tapahtuvan vasta vuoden 2010 puolella.



Nokia ei ole pystynyt saavuttamaan Comes with Musicilla luultavasti kovinkaan merkittävää suosiota. Virallisesti Nokia ei heikosta menestyksestä ole kertonut, mutta käytännössä kaikki analyytikkoarviot ovat melko negatiivisia. Tosin kehittyvillä markkinoilla palvelun kerrotaan pärjänneen edes hieman paremmin - toistaiseksi Comes with Music -maista kehittyviksi markkinoiksi voidaan laskea Brasilia sekä Meksiko.

"Comes with Musicin menestys on alittanut odotukset kehittyneillä markkinoilla, mutta se on saavuttanut enemmän menestystä kehittyvillä markkinoilla. Länsi-Euroopassa ja erityisesti Isossa-Britanniassa palvelu on kärsinyt operaattorijakelun puutteesta", kommentoi Forrester Researchin analyytikko Mark Mulligan Forbesille.

Comes with Music ei toistaiseksi ole saataville Suomessa eikä tarkkaa tietoa sen tänne saapumisesta myöskään ole.

Nokia tulee mahdollisesti kertomaan lisää musiikkipalvelusuunnitelmistaan Nokia World 09 -tapahtumassa huomenna ja torstaina. Nokian on odotettu muun muassa seuraavan monia kilpailijoitaan ja luopuvan kopiosuojauksista. Jo puolisen vuotta sitten kerroimme Nokian suunnitelmista DRM-vapaan Comes with Musicin osalta. Tämän lisäksi Nokian tulisi aiempaa nopeammin laajentaa palvelun saatavuutta, jotta sillä edes olisi mahdollisuuksia kasvaa suuremmaksi menestykseksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
ake (vahvistamaton)

1

Jenkit? Ai siis ne yhdeksän jotka omistaa Nokian puhelimen?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.