Spotify pian myös Nokian S60-puhelimille - katso esittelyvideo

13
Markus Lehtiniitty

Spotify pian myös Nokian S60-puhelimille - katso esittelyvideo
Suosittu musiikin suoratoistopalvelu Spotify on tulossa lähiaikoina myös Symbian S60 -alustalle, jota käytetään muun muassa Nokian älypuhelimissa. Aiemmin tänään kerroimme Spotifyn tulleen saataville Applen iPhonelle ja iPod touchille sekä Android-käyttöjärjestelmälle.

Nyt Spotify on ladannut YouTube-palveluun sovelluksen S60-version esittelyvideon ja kertonut videosta omassa blogissaan. Videolla mobiili-Spotifya esitellään Nokian E66-puhelimella, jossa käytössä on S60 3rd Edition -alustaversio.

Spotifyn S60-versio tulee ainakin pääpiirteiltään vastaamaan muiden alustojen mobiiliversioita. Se tulee myös vaatimaan Spotify Premium -tilauksen, joka maksaa 9,99 euroa kuukaudessa.



Myös Spotifyn S60-versiossa tulee olemaan mukana kaikki tutut ominaisuudet, kuten omat soittolistat kappaleiden lisäämismahdollisuudella, hakutoiminto, soittolistojen synkronointi tietokoneversion kanssa sekä musiikin tallennusmahdollisuus offline-käyttöä varten. Applen iPhonessa Spotify ei tausta-ajotuen puutteen vuoksi voi toimia taustalla, mutta Symbian S60 -alustalla tämäkin luonnollisesti onnistuu.

Tarkkaa tietoa S60-version aikataulusta ei toistaiseksi ole. Blogimerkinnän mukaan videolla esitellään sovelluksen varhaista versiota ja töitä täytyy vielä tehdä ennen kuin sovellus voidaan julkaista. Esittelyvideolla sovellus kuitenkin vaikuttaa jo vähintäänkin lupaavalta.

Mobiiliversioiden avulla Spotify toivoo onnistuvansa houkuttelemaan lisää maksavia asiakkaita. Palvelun tietokoneversiota voi käyttää myös ilmaiseksi mainosten kera.

Lisää perustietoa Spotifystä löytyy AfterDawnin aiemmasta Spotify-testiartikkelista.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (13)

cyka
cyka

8

Minulla kyseisen ohjelman ilmaisversio koneella ja todella tyytväinen olen ollut. Parasta on, että musiikki on hyvälaatuista, se toistuu nopeasti (vaikkakin tulee verkosta) ja sitä todellakin löytyy ko ohjelmasta.

Tiedän ihmisiä jotka sen 10 euroa maksavat jo nyt kun sitä voi käyttää vain koneella, niin sehän on vaan plussaa, että musan saa mukaan.

Iso kysymys on, että kauankohan kännyn akku kestää streamia - vai meneekö se siihen, et offline mode olisi aina käytössä?

Vastaa
dRD
dRD

9

cyka: Ilmeisesti cachetuksen määrän voi valita asetuksista -- valtaosa ihmisistä kuuntelee kuitenkin pitkälti samaa suht rajattua playlistia, jolloin streamausta ei tarvitse juurikaan, jos vaikka giga tallennustilasta on pistetty Spotifyn cacheksi.

Mutta pakko sanoa, ehkä parhaan näköinen S60-softan käyttöliittymä ikinä. Agile Messengeriä olen pitänyt käytettävyyden suhteen sellaisena mittatikkuna kännykäsoftalle jo vuosia, se "toimii juuri niinkuin pitääkin", vaikkei ehkä maailman kaunein olekaan.

Vastaa
Superi79
Superi79

11

S60 softastakin voi tehdä nätin, sujuvan ja käyttäjäystävällisen, kun vain viitsitään ja on asiaan paneutuneet ihmiset tekemässä. Yllättävän iso merkitys on myös pienillä liu'utuksilla, feidauksilla ja animaatioilla.

Vastaa
horgh
horgh

12

Ja rahastetaan, tottakai. Kerkisin jo innostua, että nythän musiikkia saa kuunnella missä vaan. Mutta ei niin ei. Kaikki pitää pilata ahneuden nimissä.

Vastaa
8mato
8mato

13

Tästähän jo voisi maksaa kun/jos tulee s50 5th editionille. PC-versiota käyttänyt jo kuukauden eikä sen jälkeen ole tullu wareiltua tai kuunneltua mp3:sia ollenkaan. Melkein kaikki tuntuu löytyvät Spotifystä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.