Microsoftin pääjohtaja ampui alas huhut Microsoftin omista puhelimista

Markus Lehtiniitty

Microsoftin pääjohtaja ampui alas huhut Microsoftin omista puhelimista
Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer on kertonut, että Microsoft aikoo jatkossakin jatkaa puhelinliiketoiminnassa aiemmin valitsemallaan strategialla ja keskittyä laitteiden sijaan ohjelmistoihin.

TechCrunch-sivuston haastattelussa Ballmer kommentoi vastauksena suoraan kysymykseen Microsoft-puhelimen tulosta, että Microsoft näkee pitkässä juoksussa keskittymisen ohjelmistojen, eli käytännössä lähinnä käyttöjärjestelmän, kehittämiseen tuottavan paremman lopputuloksen.

Microsoftin tavoitteena on korkean volyymin markkinoilla tähdätä itse ennen kaikkea laajaan valmistajakatraaseen sekä superkorkeaan volyymiin, kun sen sijaan ns. niche-markkinoilla Microsoft on itse mukana myös laiteliiketoiminnassa, kuten musiikkisoittimissa Zunen ja pelikonsoleissa Xboxin myötä.

Steve Ballmerin mukaan älypuhelinmarkkinan kasvaessa ja laajentuessa kattamaan yhä suuremman osan koko puhelinmarkkinasta, suosituimman käyttöjärjestelmän tulee valmistamaan joku, jolla ei ole markkinoilla omaa puhelinta. Tämän vuoksi Microsoft ei Ballmerin sanojen mukaan halua tuoda omaa puhelinta markkinoille, vaikka voisi hyötyä siitä lyhellä tähtäimellä vaan keskittyy pidemmän tähtäimen kamppailun voittamiseen.



Microsoftin pääjohtajan kommentit ovat räikeässä ristiriidassa viime aikoina huomattavasti voimistuneiden ja erityisesti luotettavuudeltaan vahvistuneiden huhujen kanssa. Niiden mukaan Microsoftin Pink-projektista olisi kypsymässä markkinoille ensi vuonna kaksi Microsoftin ja Sharpin yhteisbrändillä varustettua puhelinta, jotka tunnettaisiin koodinimillä Turtle ja Pure. Puhelimet olisivat ennemminkin edullisempaan hintaluokkaan sijoittuvia, kuin varsinaisia huippupuhelimia. Gizmodo-blogi esitteli viime viikolla puhelimista jo tarkkoja kuviakin.

Steve Ballmerin kommenttien ja vuotaneiden puhelinten väliltä on hyvin vaikea päätellä, kumpaan kannattaisi uskoa. Mutta molemmatkin voivat olla totta. Microsoftin pääpaino voi puhelinliiketoiminnassa olla jatkossakin Windows Mobile -käyttöjärjestelmässä ja laitteita valmistavissa kumppaneissa, mutta samaan aikaan Microsoft voi tuoda Sharpin kanssa markkinoille yksinkertaisempia "peruspuhelimia", joissa olisi piirteitä yhtiön Zune-mediasoittimesta. Ne perustaisivat lähinnä Microsoftin ostaman Danger-yhtiön kehitystyöhön.

Joka tapauksessa Microsoftin mobiilistrategia vaikuttaa ainakin tällä hetkellä melkoiselta sotkulta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.