HTC Dragon - tuleva Android-huippupuhelin?

5
Markus Lehtiniitty

HTC Dragon - tuleva Android-huippupuhelin?
Taiwanilainen HTC sai vihdoin tämän viikon tiistaina julki pitkään huhuissa pyörineen uuden Microsoftin Windows Mobile -puhelintensa lippulaivamallin, HTC HD2:n. Nyt huhuissa pyörii jo puolestaan mahdollisesti HTC Dragon -nimen saava uusi huippuluokan puhelin, joka HD2:sta poiketen olisi varustettu Googlen Android-käyttöjärjestelmällä.

Tiedot uutuudesta ovat vielä toistaiseksi melko hämäriä ja perustuvat lähinnä julkisuuteen vuotaneisiin kuvankaappauksiin väitetyn uutuuden käyttöliittymästä.

Toistaiseksi saatavilla olevien tietojen mukaan puhelimen nimi olisi siis HTC Dragon ja siitä löytyisi Qualcommin yhden gigahertsin Snapdragon-suoritin sekä tarkkuudeltaan 480x800 pikselin kosketusnäyttö. Lisäksi uutuudesta pitäisi löytyä Android 2.0 -käyttöjärjestelmäversio (vaikka kuvissa nähtävä versio onkin vielä 1.5), joka tunnetaan myös Eclair-kehitysnimellä - ja luonnollisesti mukana olisi myös HTC:n oma Sense-käyttöliittymä.



Muita tietoja mahdollisesta uutuudesta ei vielä toistaiseksi ole. Esimerkiksi tietoa kosketusnäytön fyysisestä koosta ei ole, joten vielä ei tiedetä onko kyseessä kenties vastaava valtava 4,3 tuuman kosketusnäyttö kuin HTC HD2:ssa.

Tiedot Android 2.0 -versiosta antaisivat olettaa HTC Dragonin olevan tulossa vasta jonkin ajan päästä, sillä Android 1.6:kin on vielä melko tuore tapaus. Lisää HTC Dragonista kuulemme kuitenkin mitä luultavimmin jo ennen julkistusta - ja vieläpä useasti, ainakin jos Leo-kehitysnimellä aiemmin tunnetun HTC HD2:n historia antaa jotain osviittaa HTC:n kyvystä pitää uutuutensa piilossa.

Tiedot mahdollisesta uudesta puhelimesta perustuvat julkisuuteen vuotaneeseen käyttöjärjestelmäversioon, josta on keskusteltu muun muassa xda-developers-foorumilla. Lisäksi muun muassa DroidDog-blogin merkkinnästä löytyy tässä jutussa esillä olevien kuvankaappausten ohella muutamia lisää.







Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
S. K. (vahvistamaton)

2

Hienoa kun meille kuluttajille tulee vaihtoehtoja Android-puhelimien suhteen! Nokiaa ei kannata ostaa huonon käytettävyyden vuoksi, Applen iphone on liian suljettu sekä rajoitettu ja nörtti kavahtaa Windows Mobilea.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
oppa (vahvistamaton)

3

Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, mutta Android 2.0 kehitellään varmaankin vielä pitkän aikaa ja ehkä ensi vuoden maaliskuussa olisi sopiva rako sen julkaisemiseen? Eikös silloin jotkut messut tai vastaavat ole... vai pitikö Googlen julkaista kaksi Androidia tänä vuonna? Onko tästä edes mitään huhuja?

Mieluusti ottaisin HD2:ta vastaavan laitteen Androidilla tietenkin. Tosin en tiedä itsekään miksi. Onko Androidille ohjelmien kehittäminen ole helpompaa? Ja saako esimerkiksi HD2:lle edes tehtyä mitään graafisesti vaikuttavia ohjelmia tai pelejä (iPhonen tapaan), vai rajoittaako Windows Mobilen ydin tai jokin? Monikosketusta kun ei varmaankaan saa muihin kuin HTC:n muokkaamiin jo valmiisiin ohjelmiin. Saisi kylläkin olla selvästi pienempi laite kuin HD2, eikä qwerty haittaisi yhtään, mutta se ei harmi taida olla se trendi nyt. Nyt houkuttaisi niin paljon hommata HD2, mutta jos pian sen jälkeen julkaisevat vähänkään samanlaisen laitteen Androidilla niin voisi ottaa *hieman* päähän.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

4

Itselle taas on tullut semmonen vaikutelma että winmobilelle on paljon softaa pelejä jne mutta taas androidille ei ole niin paljon. Luulisi että jotain ongelmia tulisi siitäkin kun on niin eri tasoisia android laitteita.

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

5

@Ibanez90
Eikös niitä Windows Mobile laitteitakin ole aika monenlaisia? Androideista sentään löytyy kaikista kosketusnäytöt ja niitä ohjelmia taitaa tulla koko ajan lisää. Laadusta en sitten kummankaan osalta tiedä...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.