Yllätys Ruotsista: Spotify-puhelimia tulossa

3
Markus Lehtiniitty

Yllätys Ruotsista: Spotify-puhelimia tulossa
TeliaSonera tiedotti aiemmin solmineensa suositun ruotsalaisen musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn kanssa yhteistyösopimuksen, jonka myötä yhtiöt tulevat tekemään yhteistyötä Spotifyn tuomiseksi tietokoneisiin, puhelimiin sekä myös televisioon. Uutisoimme asiasta jo AfterDawnin puolella. TeliaSoneran tiedote ei kuitenkaan tuonut asiaan täyttä valoa puhelinpuolen osalta.

"Ruotsalaiset ihmiset rakastavat musiikkia ja nykyiselle sukupolvelle mahdollisuus kantaa lempimusiikkiaan mukanaan on itsestäänselvyys. Tämän vuoksi teemme olemme tekemässä valmisteluja tuodaksemme markkinoille Spotify-matkapuhelimia, jotka helpottavat käyttöönottoa ja musiikin kuuntelua paikasta ja ajasta riippumatta", sanaili TeliaSoneran mobiililiiketoiminnasta Ruotsissa vastaava johtaja Erik Hallberg tiedotteessa.



Spotify-puhelimia on siis tulossa, mutta yksityiskohtia TeliaSonera ei vielä paljastunut. TechCrunch-sivusto on kuitenkin raportoinut Spotify-puhelinten valmistajan, tai oikeastaan suunnittelijan, olevan INQ. Kyseinen puhelinvalmistaja on aiemmin keskittynyt muuten melko yksinkertaisiin, mutta kattavilla sosiaalisilla ominaisuuksilla varustettuihin puhelimiin.

Spotifyn ja INQ:n taustalta löytyy ainakin yksi yhteinen omistaja, sillä INQ:n pääomistajan Li Ka-Shingin Hutchison Whampoa sijoitti hiljattain myös Spotifyhyn.

TechCrunchin mukaan Spotify-brändätty puhelin on parhaillaan suunnitteluasteella eikä sen hinnoittelusta tai markkinoilletulon aikataulusta toistaiseksi ole tietoa. TeliaSoneran tiedotteen mukaan "mobiilitarjokas" olisi tulossa markkinoille jo muutaman seuraavan kuukauden aikana, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, että tarkoittaako tämä nimenomaan odotettua Spotify-puhelinta.

Ruotsin Telian ohella Spotify-puhelin on tulossa myös muihin maihin useiden eri operaattoreiden kautta. Esimerkiksi Pocket-lint-sivusto on jo kertonut Spotifyn vahvistaneen suunnitelmat puhelimen tuomiseksi Ison-Britannian markkinoille.

Varsinaisten Spotify-puhelinten ohella Spotify-palvelu on myös sovelluksena tullut jo saataville Applen iPhonelle sekä Googlen Android-käyttöjärjestelmmälle. Lisäksi Spotify on lähiaikoina tulossa myös Nokian älypuhelimissa käytettävälle Symbian S60 -alustalle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

Quiote
Quiote

2

Puhelimia sieltä ja tuolta, samoin palveluja. Kilpailu on aina hyvästä. Katsotaan mihin tämä johtaa..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.