Palmin Pre-älypuhelin saapui Saksaan

Markus Lehtiniitty

Palmin Pre-älypuhelin saapui Saksaan
Palmin jo yli kahdeksan kuukautta sitten alun perin julkistettu Pre-älypuhelin on vihdoin saapunut markkinoille myös Euroopassa - ensimmäiseksi Saksassa.

Saksassa Palm Pren myyntiin tuo tänään O2-operaattori. O2:n omistava Telefonica on tuomassa Pren huomenna myyntiin myös Espanjassa. 16. lokakuuta Pre puolestaan saapuu myös Ison-Britannian markkinoille. Edellä mainittujen maiden lisäksi Pren saatavuudesta muilla markkinoilla ei toistaiseksi ole tietoa, mutta saatavuuden voisi ainakin odottaa laajentuvan myös pienemmille markkinoille, kuten Suomi, aikanaan.

Hintaa Prellä on Saksassa 481 euroa lukitsemattomana. 24 kuukauden liittymäsopimuksella laitteen voi myös maksaa osissa: yhden euron oston yhteydessä ja 20 euroa joka kuukausi 24 kuukauden ajan.



Pren saapuminen Euroopan markkinoille lienee kestänyt näin kauan, koska tänne tarvittiin GSM- ja WCDMA-verkkoja tukeva versio Yhdysvalloissa Sprintin kautta saatavilla olevan CDMA-version sijaan.

Palmin Pre on ensimmäinen uudelle webOS-käyttöjärjestelmälle perustuva puhelin. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,1 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, alaosasta esiin liukuva täysnäppäimistö, 3,2 megapikselin kamera, GPS-paikannus sekä kahdeksan gigatavun sisäinen tallennusmuisti.

Varsinkin Yhdysvalloissa Pretä pidetään yhtenä Applen iPhonen tärkemmista haastajista. Myyntilukujen osalta Palm on kuitenkin vielä ainakin toistaiseksi vain pieni tekijä puhelinmarkkinoilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.