Sony Ericssonin ensimmäisestä Android-puhelimesta sittenkin XPERIA X10?

1
Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin ensimmäisestä Android-puhelimesta sittenkin XPERIA X10?
Sony Ericssonin ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen julkistuksen odotetaan tuoreiden tietojen mukaan tapahtuvan marraskuun alkupuolella.

Puhelimen nimestä on kuitenkin nyt noussut esiin pientä epäselvyyttä. Uusien tietojen mukaan uutuus saisikin nimekseen XPERIA X10, kun aiemmin XPERIA X3 -nimeä on jo pitkään pidetty käytännössä varmana. Sony Ericssonin aiemmat, tulevasta poiketen Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälliset XPERIA-puhelimet ovat nimiltään XPERIA X1 ja XPERIA X2.

Rachael-kehitysnimellä myös tunnetun puhelimen uudesta nimestä on kertonut Tweakers.net-sivusto perustaen tietonsa nimettömien Sony Ericssonin työntekijöiden väitteisiin. Rachaelin nimeäminen XPERIA X10:ksi on mahdollista, näin se ainakin erottuisi paremmin aiemmista XPERIA-malleista.



Kuten jo useasti olemme kertoneet, odotetaan uutuudesta varsin vakuuttavaa laitetta. Pääosassa ovat yhden gigahertsin kellotaajuudellinen Qualcomm Snapdragon-suoritin, neljän tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 480x854 pikselin tarkkuudella sekä 8,1 megapikselin kamera - luonnollisesti automaattitarkennuksella varustettuna. Androidin versiosta ei ole täyttä varmuutta - se tulee olemaan joko 1.6 tai vielä uudempi 2.0.

Vaikka XPERIA X10:n tai X3:n, tai minkä nimen uutuus ikinä tuleekaan samaan, julkistuksen odotetaan tapahtuvan jo lähiaikoina, niin markkinoille puhelin olisi saapumassa näillä näkymin vasta vuoden 2010 puolella - ehkä helmikuussa. Tästä kertovat myös Tweakers.netin lähteet.

Viime aikoina olemme kertoneet Sony Ericssonin ensimmäisestä Android-puhelimesta uuden kuvan ja julkistusaikataulun ilmaannuttua sekä EricssonLabsin tweetattua uutuudesta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

1

Voi olla ehkä jopa fiksua nimetä Xperia X10:ksi. Korostaa ehkä sitä, että kyseessä on ihan eri sarjassa painiva luuri verrattuna aikaisempiin Xperia -sarjan luureihin. Niissähän ei ole juurikaan mitään erikoista. Ko. luurihan on kivasti jo tekniikan etulinjassa.

Vielä kun saisivat markkinoille kohtuullisella hinnalla (X1 ainakin oli alkuun törkeästi ylihinnoiteltu) ja ennen HTC:n "vastaavaa", niin saattaisi jopa myydä ihan hyvin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.