Sony Ericssonin ensimmäinen Android-puhelin julki 3. marraskuuta

Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin ensimmäinen Android-puhelin julki 3. marraskuuta
Sony Ericssonin ensimmäinen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin tullaan julkistamaan 3. marraskuuta, tasan viikon päästä ensi viikon tiistaina. Puhelimen lopullisesta mallinimestä ei toistaiseksi ole täyttä varmuutta, se tulee olemaan joko XPERIA X3 tai XPERIA X10 - luultavimmin jälkimmäinen.

Sony Ericsson on tuonut esiin julkistusta pohjustavan verkkosivun osoitteessa sonyericsson.com/whatsnext. Sivulla kehotetaan tulemaan uudestaan 3. marraskuuta ja lisäksi esillä on teksti "Sometimes there’s a thin line between the extraordinary and the magical. Did we cross it?". Sony Ericsson siis lataa uuden Android-puhelimensa harteille paljon odotuksia.

Sony Ericssonin ensimmäisen Android-puhelimen julkistuksen on aiemminkin kerrottu ajoittuvan marraskuun alkupuolelle, kuten nyt on käymässä toteen. Tämän vahvistaa myös edellä mainitulta sivulta löytyvä linkki Sony Ericssonin verkkosivuston etusivulle - linkki osoittaa osoitteeseen "http://www.sonyericsson.com/?cid=son_rachael_global_20091026". Rachaelhan on kyseisen tulevan Android-puhelimen kehitysnimi.



Sony Ericssonin Android-puhelimesta odotetaan varsin vakuuttavaa pakkausta. Ominaisuuksien huippukohdat ovat yhden gigahertsin kellotaajuudella tikittävä Qualcomm Snapdragon -suoritin, neljän tuuman näyttö WVGA-tarkkuudella, 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera sekä 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti. Myös muut aspektit ovat kunnosssa, minkä lisäksi Sony Ericsson on tietojen mukaan myös rakentanut vakio-Androidin päälle oman käyttöliittymätoteutuksensa.

On hienoa, että viikon päästä erittäin laajasti ja pitkään huhuissa pyörinyt puhelin muuttuu vihdoin virallisesti julkiseksi.

---

Julkisuuteen on myös vuotanut tietoa uudesta Kurara-kehitysnimellisestä Sony Ericssonista. Tietojen mukaan kyseessä olisi Symbian-älypuhelin, varustettuna 8,1 megapikselin kameralla sekä ehkäpä 3,5 tuuman kosketusnäytöllä. Julkistus- tai myyntiintuloajankohdasta ei ole tietoa, mutta Kurarasta kertonut SEMC Blog -sivusto veikkailee ajankohdaksi vuoden 2010 ensimmäistä puoliskoa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.