Nokia korjasi merkittävän puutteen Ovi Storesta - uudelleenlataukset nyt mahdollisia

4
Markus Lehtiniitty

Nokia korjasi merkittävän puutteen Ovi Storesta - uudelleenlataukset nyt mahdollisia
Nokia on virallisesti kertonut ostetun sisällön uudelleenlatausten olevan nyt mahdollisia sen Ovi Store -sovelluskaupassa. Kerroimme asiasta jo yli kuukausi sitten, jolloin Nokia alkoi tuomaan uudelleenlatauksia käyttöön, mutta nyt Nokia on kertonut koko Ovi Storen sisällön tukevan uudelleenlatauksia.

Uudelleenlataukset ovat saatavilla kaikelle sisällölle sekä kaikille laitteille, mukaan lukien Symbian S60 -alustan älypuhelimien ohella myös Series 40:ään ja Maemoon (jatkossa) perustuvat laitteet. Sisällön uudelleenlataamiseksi Ovi Storeen tulee kirjautua samalla käyttäjätunnuksella sekä ilmeisesti myös samalla laitteella, kuin mihin sisällön oli alun perin ladannut. Asiasta Ovi blogissa kertonut Michael Bramlage kutsuu uudelleenlatausmahdollisuutta "sisältövakuutukseksi".



Aiemmista tiedoista poiketen uudelleenlataukset eivät kuitenkaan vaikuttaisi olevan mahdollisia eri puhelimeen kuin mihin sisältö alun perin ladattiin. Aiemmin ostamaansa sisältöä ei siis voi siirtää esimerkiksi ostamaansa uuteen puhelimeen. Tavallaan tämä on ymmärrettävääkin, mutta kilpailijoihin verrattuna Nokian uudelleenlatauspolitiikka on kireämpi.

Nokian mukaan uudelleenlataukset ovat mahdollisia tuoreimmilla Ovi Storen versiolla, S60-alustalla vähimmäisvaatimus on versio 1.05(387) ja Series 40:n osalta versio 1.6.1. Myös Ovi Storen mobiilin verkkoversion, store.ovi.com, kautta uudelleenlataukset ovat mahdollisia. Sisällön uudelleenlataaminen tapahtuu Ovi Storen My Stuff -näkymän kautta.

Uudelleenlatausmahdollisuuden puute oli alun perin yksi suurimpia asioita, joista Ovi Storea kritisoitiin. Nyt se on korjattu. Toinen aiemmin suurta kritiikkiä kerännyt toiminto Ovi Storessa on ollut sen hakutoiminto, joka ei ole ehkä toiminut aivan niin hyvin kuin olisi voinut odottaa. Myös tämän suhteen Nokia on ilmeisesti viime aikoina tehnyt parannuksia.

Nokia pyrkii Ovi Storellaan seuraamaan Applen iPhone-käyttöjärjestelmän App Storella näyttämää esimerkkiä. Toistaiseksi Ovi Storen menestys on kuitenkin jäänyt vaisuksi, lähinnä luultavasti sen vuoksi, että kauppasovellusta ei vielä toistaiseksi ole löytynyt laajasti esiasennettuna uusista puhelimista. Ovi Storen sovelluslatausten määrän on raportoitu olleen ensimmäisen kolmen kuukauden aikana 10 miljoonaa kappaletta. Ovi Store avattiin toukokuun lopulla.

Nokia on myös julkaissut alta löytyvän, uudelleenlatausmahdollisuudesta kertovan videon.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (4)

safy
safy

1

Aivan kuin tuolta olisi sovelluksia taas lähtenyt pois. Muistaakseni kuukausi sitten katsoin, niin oli päälle 3000+ sovellusta ja nyt näyttäisi olevan 1800+.

Vastaa
Hage452
Hage452

3

@2 Totta!

Tunnistaakohan Ovi Store tarkalleen mille puhelimelle sovellus on ladattu? Esim. N97 menee rikki ja huollossa lyövät uuden laitteen käteen...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Noksufani (vahvistamaton)

4

"Aivan kuin tuolta olisi sovelluksia taas lähtenyt pois. Muistaakseni kuukausi sitten katsoin, niin oli päälle 3000+ sovellusta ja nyt näyttäisi olevan 1800+."

Tällä hetkellä 4851 sovellusta näyttäisi olevan, joista 1311 kpl on ohjelmia. Jos kyseessä "any phone"

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.