Nokian vanha kiistakumppani mukaan kehittämään Symbiania

Markus Lehtiniitty

Nokian vanha kiistakumppani mukaan kehittämään Symbiania
Yhdysvaltalainen Qualcomm on liittynyt Nokian älypuhelimista löytyvää Symbian-käyttöjärjestelmää kehittävän Symbian Foundationin jäseneksi. Monet muistavat Qualcommin parhaiten pitkästä patenttiriidasta Nokian kanssa. Yhtiöt sopivat riitansa heinäkuussa 2008.

Tarkemmin ottaen Symbian Foundationiin on liittynyt Qualcommin kokonaan omistama tytäryhtiö, Qualcomm Innovation Center, jonka edustaja nousee samalla myös säätiön hallitukseen. Samalla kerrottiin myös Fujitsun nousseen hallitusjäseneksi.

Qualcomm Innovation Center on vasta juuri luotu Qualcommin yksikkö, joka tulee keskittymään avoimen koodin ohjelmistojen kehittämiseen ja tukemiseen. Tavoitteena on mahdollistaa ja optimoida avoimen koodin ohjelmistojen toiminta Qualcommin tekniikoiden kanssa. Hallitusjäsenyyden ohella Qualcomm tullee jatkossa osallistumaan Symbianin kehitystyöhön myös valittujen neuvostojen kautta.



Jo aiemmin Symbian Foundation jäsenenä ollut Fujitsu on myös nostettu hallitusjäseneksi. Fujitsu tulee jatkossa tekemään merkittäviä panostuksia Symbianin kehitystyöhön. Lisäksi Fujitsu liittyy jäseneksi myös kaikkiin neljään Symbianin alaneuvostoon, jotka ohjaavat Symbianin ominaisuuksien ja roadmapin, arkkitehtuurin, käyttöliittymän sekä julkaisujen kehitystä.

Fujitsulla on yli kahdeksan vuoden kokemus Symbian-puhelimista ja kaikkiaan se on tuonut niitä markkinoille yli 20 kappaletta. Fujitsun Symbian-puhelimet ovat markkinoilla Japanissa, jossa Symbianiin perustuvat puhelimet ovat hallinneet jopa neljänneksen osuutta koko puhelinmarkkinoista.

Qualcomm ja Fujitsu liittyvät Symbian Foundationin muiden hallitusjäsenten jatkoksi. Jäseniin lukeutuvat muun muassa AT&T-, Vodafone ja NTT DoCoMo -operaattorit, komponenttivalmistajat ST Microelectronics ja Texas Instruments sekä puhelinvalmistajat Nokia, Samsung ja Sony Ericsson.

Symbian-käyttöjärjestelmän osuus älypuhelinmarkkinoista on viime aikoina ollut laskusuunnassa, mutta edelleen se on ylivoimaisesti suurin älypuhelinalusta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.